Ζ. Ζάεφ: Επί 27 χρόνια «σερνόμαστε», ήρθε η ώρα να μπούμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 10:41 - Τελευταία ενημέρωση: 10:51
-A +A
Ζ. Ζάεφ: Επί 27 χρόνια «σερνόμαστε», ήρθε η ώρα να μπούμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

«Σαν πόνος στο στήθος ήταν ο συμβιβασμός με την Ελλάδα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας ενώπιον κατοίκων της πόλης Βέλες.

Η καμπάνια για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου άρχισε επισήμως. Ο Ζ. Ζάεφ και μέλη της κυβέρνησής του περιοδεύουν στην χώρα προσπαθώντας να πείσουν τους ψηφοφόρους να εγκρίνουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει το "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων".

«Επί 27 χρόνια σέρνουμε τα πόδια μας και κολλάμε στην λάσπη. Αρκετά!», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα να μπούμε στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα να βελτιωθεί η ζωή για όλους τους πολίτες της Μακεδονίας (sic)».

Ντιμιτρόφ: «Διατηρήσαμε το σημαντικότερο για μας: μακεδονική γλώσσα κι εθνικότητα»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Νικολά Ντιμιτρόφ μιλώντας στο Στιπ είπε ότι έως και οκτώ στους δέκα πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων, βλέπουν το μέλλον της εντός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Το δημοψήφισμα δεν είναι μια μάχη μεταξύ πολιτικών κομμάτων. Δεν εκλέγουμε δημάρχους, ούτε βουλευτές, ούτε νέα κυβέρνηση στις 30 Σεπτεμβρίου. Η μάχη είναι για το μέλλον της χώρας, για το μέλλον των πολιτών, των παιδιών μας, για την επόμενη γενιά, για περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, για μια συντεταγμένη κοινωνία», είπε ο υπ. Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και πρόσθεσε με την σειρά του ότι δεν ήταν εύκολος ο συμβιβασμός με την Ελλάδα, «αλλά ως χώρα διατηρήσαμε αυτό που είναι το σημαντικότερο για μας: τη “μακεδονική” ταυτότητα, την “μακεδονική” εθνικότητα και τη γλώσσα, ανοίγοντας την ίδια ώρα πόρτες που μας οδηγούν στο μέλλον».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα