ΥΠΕΞ πΓΔΜ: Η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει την αλλαγή του Συντάγματος

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 16:42
-A +A
ΥΠΕΞ πΓΔΜ: Η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει την αλλαγή του Συντάγματος

Με μια σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέρριψε κατηγορηματικά τις ρωσικές κατηγορίες για χειραγώγηση της ψηφοφορίας στη Βουλή, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη διαδικασία.

«Οι ρωσικοί ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι και αναληθείς και έχουν ως ξεκάθαρο στόχο να υπονομεύσουν την ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” πολιτική διαδικασία» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ. 

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η «Μακεδονία» παραμένει προσηλωμένη στην ευρωατλαντική ενσωμάτωσή της, ενώ παράλληλα θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στη βάση της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ σχετικά με την έκβαση της ψηφοφορίας στη βουλή της πΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκαν όλοι οι κανόνες «τόσο από νομικής όσο και από ηθικής άποψης», σε μια διαδικασία η οποία οργανώθηκε και χειραγωγήθηκε από την Ουάσιγκτον.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα