ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Ερντογάν υπονομεύουν την σταθερότητα της Αν. Μεσογείου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 15:18
-A +A
ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Ερντογάν υπονομεύουν την σταθερότητα της Αν. Μεσογείου

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την αναζήτηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη.

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος, αλλά αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

«Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε αιχμηρά πως η στάση της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά σε ό,τι αφορά τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους, συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα