Ζ. Ζάεφ: Στα «Μακεδονικά» η επίσημη  επικοινωνία με την ΕΕ

Ζ. Ζάεφ: Στα «Μακεδονικά» η επίσημη επικοινωνία με την ΕΕ

Στα «Μακεδονικά» θα γίνεται όλη η επίσημη επικοινωνία της πΓΔΜ με την Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων κατοίκων, υποστηρίζει ο Ζόραν Ζάεφ την ίδια στιγμή που εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ.

Με χθεσινό του μήνυμα στο twitter, o Ζόραν Ζάεφ τονίζει ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα “Μακεδονικά” ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».  

Στο μεταξύ εντός του Σεπτεμβρίου αναμένονται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ. Ήδη ο ΓΓ της βορειαταλαντικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέστειλε οδηγίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να ικανοποιήσουν τα Σκόπια τους προσεχείς 18 μήνες προκειμένου να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Ειδικότερα και πάντα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της γειτονικής χώρας, ο Γένς Στόλτενμπεργκ απέστειλε έγγραφο στην πΓΔΜ με το οποίο ζητά μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, εφαρμογή των εσωτερικών διαδικασίων που σχετίζονται με τη συμφωνία για το όνομα, μεγαλύτερη διαφάνεια στις υπηρεσίες ασφαλείας, αναμόρφωση των διαδικασιών που επιτρέπουν την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων της πΓΔΜ καθώς και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 18 μηνών ώστε η πΓΔΜ να μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Το ΜΙΑ υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου.