ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ

Την ανησυχία του για το κλίμα έντασης που επικρατεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μέσω σχόλιου του τμήματος Πληροφοριών και Τύπου, που αναρτήθηκε στο λογαριασμό facebook που διατηρεί η Πρεσβεία στην Κύπρο. Επίσης, απευθύνει έκκληση για αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση και επιπρόσθετα εμπόδια στην πορεία για διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει «παρακολουθούμε με ανησυχία την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας» και προσθέτει: «προτρέπουμε την αποφυγή βημάτων που θα οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση και σε δημιουργία κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και την προσπάθεια επίλυσης διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικά μέτρα».

Εκφράζει ακόμα την υποστήριξη του «στην ταχεία αποκατάσταση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς, βιώσιμης και απλά λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού».

Και καταλήγει: «Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα παρέχουμε όλη την απαραίτητη βοήθεια»