ΥΠΕΞ προς Τ. Ερντογάν: Δεν θα ακολουθήσουμε τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις

ΥΠΕΞ προς Τ. Ερντογάν: Δεν θα ακολουθήσουμε τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις τόσο του πρόεδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, όσο και του υπουργού  Άμυνας X. Ακάρ, περί εκμετάλλευσης αποθεμάτων αερίου στο Αιγαίο έδωσαν διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις τους Τούρκων πολιτικών που διαμήνυαν ότι δεν θα επιτρέψουν την απόσπαση φυσικών πόρων στη Μεσόγειο που θα αποκλείει την Τουρκία και «ΤΔΒΚ..»,  «ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα».

Επίσης, ανέφεραν ότι «δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως η ελληνική πλευρά δεν προτίθεται να συμβάλλει στην προσπάθεια της γείτονας να δημιουργήσει κλίμα έντασης ενόψει της έναρξης εργασιών από την κοινοπραξία EXXON MOBIL -QATAR PETROLEUM στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο η Κύπρος εξέδωσε NAVTEX  για τις προκαταρκτικές εργασίες αλλά και για την  γεώτρηση της κοινοπραξίας εν αναμονή του πλωτού  γεωτρύπανου που αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο στις 12 Νοεμβρίου, ενώ αύριο αναμένεται και η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογο του Μ.Πομπεο.

Στο πλαίσιο αυτό η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη.