Υπεγράφη η Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ για το 2020

Υπεγράφη η Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ για το 2020

Υπεγράφη το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) Ελλάδας - Ισραήλ για το 2020, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης.

Το ΠΑΣ υπέγραψαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ και ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχος Εφραίμ Ντεφρίν (Efraim Defrin).

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιανουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί τελευταίως μεταξύ των δύο χωρών καθώς και η ευρεία συνεργασία που έχει επιτευχθεί στον τομέα της Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση και με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ναφτάλι Μπένετ, κατά την οποία είχε επιβεβαιωθεί η βούληση της Ελλάδας και του Ισραήλ για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα εξοπλισμών και επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας στον αμυντικό - τεχνικό τομέα, ενώ είχαν ανταλλαχθεί απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, καθώς και τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.

Τέλος, ειδική μνεία είχε γίνει και στην προστιθέμενη αξία της πολυεπίπεδης τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, και τη συνεισφορά της στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην Ν.Α. Μεσόγειο.