Τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα

Τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα

Την αθώωση των 9 Τούρκων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση κατά του Ερντογάν στην Αθήνα, καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας..

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Άκσοϊ τονίζει σε ανακοίνωσή του πως«με ανησυχία παρατηρούμε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ» για να προσθέσει: «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο κ. Άκσοϊ σημειώνει επίσης ότι η απόφαση για αθώωση των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν από την ελληνική Αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν και για τα οποία «έχουμε ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία, καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιον λόγο έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα τρομοκρατικά στοιχεία».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ και ως εκ τούτου, όπως υποστηρίζει ο κ. Άκσοϊ, η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου εμποδίζει «την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».