Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αγνοείται πάνω από την Μεσόγειο

Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αγνοείται πάνω από την Μεσόγειο

Ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ilyushin Il-20 με 14μελές πλήρωμα αγνοείται από τα ξημερώματα, όταν το σήμα του χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, καθώς επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χλμ από τις ακτές της Συρίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον συριακών στόχων στην Λαττάκεια, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik.

ΗΠΑ: Από φίλια πυρά η κατάρριψη

Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος, από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εξήγησε πως η υπόθεση που κάνει η αμερικανική κυβέρνηση είναι πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έριξε αθέλητα το ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη.

Ισραήλ: Ουδέν σχόλιο

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας που έκανε λόγο για επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας χάθηκε από τα ραντάρ το ρωσικό Ilyushin Il-20.

«Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», ήταν η λακωνική δήλωση εκπροσώπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο πρακτορείο Sputnik.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ