Τ. Ερντογάν: Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά Ελλάδας και Κύπρου απειλεί τις ίδιες

Τ. Ερντογάν: Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά Ελλάδας και Κύπρου απειλεί τις ίδιες

Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχτεί επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο αλλά και τη Λευκωσία, ότι δεν θα υποχωρήσει «ούτε στο ελάχιστο» από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Τ. Ερντογάν χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνες» τις ενέργειες της Αθήνας και της Λευκωσίας, προειδοποιώντας πως η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

«Η χώρα μας δεν μπορεί να ανεχτεί επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και δεν θα υποχωρήσει ούτε στο ελάχιστο από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι τα δικαιώματα της Τουρκίας σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο ανάγονται ήδη από τα «αρχαία χρόνια» και για τον λόγο αυτό πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα.

Κατηγόρησε, επίσης, Ελλάδα και την Κύπρο πως προσπαθούν να επιβάλουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους σε ζώνες όπου δεν έχουν δικαιώματα, προσθέτοντας ότι με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, υπάρχει σύγκρουση ευρύτερων συμφερόντων.

Φωτογραφία: ΑPImages