Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019, 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 16:32

-A +A

Τ. Ερντογάν: Δεν έχει λόγο η Ελλάδα στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019, 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 16:32
Τ. Ερντογάν: Δεν έχει λόγο η Ελλάδα στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης
-A +A

Στα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής του επίσκεψης για συνομιλίες στην Τυνησία.

Συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν μετά από σχετική ερώτηση σημείωσε ότι το κείμενο των μνημονίων έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο» σε αυτή τη συμφωνία.

O τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του τούρκου προέδρου ήταν αιφνιδιαστική και ο σκοπός της επίσκεψης αυτής, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Σαγιέντ στην προεδρία, τον Οκτώβριο, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα