Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 13:27

-A +A

Συνάντηση Ν. Δένδια με την πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 13:27
Συνάντηση Ν. Δένδια με την πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου
-A +A

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυρές διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο twitter.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, με τις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές και τις διεθνείς εξελίξεις να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημη σελίδα του υπουργείου στο twitter.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα