Συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο

Συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο
APImages

 Στις Βρυξέλλες θα γίνει, αύριο, η συνάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ΝΑΤΟ για να συνεχιστεί η συζήτηση ως προς τις προτάσεις του γγ ΝΑΤΟ με τις ελληνικές παρατηρήσεις, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Την ίδια στιγμή, πάντως, υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι στέλνουν διφορούμενα μηνύματα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας, αναφέροντας από τη μια ότι η Τουρκία επιθυμεί τον διάλογο, επιμένοντας ωστόσο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της στο μέτωπο και στο τραπέζι. 

Χαρακτηριστικά ο  ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι  «είναι εφικτό να επιλυθούν ειρηνικά τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνοντας παράλληλα ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της στο μέτωπο και στο τραπέζι».

«Η Τουρκία, υπο την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης , θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα»,τόνισε ο Καλίν.

Από τη μεριά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε εκ νέου λόγο για «μαξιμαλιστικές θέσεις» της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως οι εντάσεις δεν θα σταματήσουν αν η Αθήνα δεν εγκαταλείψει την επιμονή της στον Χάρτη της Σεβίλλης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να ξεκινήσουν απευθείας συζητήσεις. Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν θετικές και μετριοπαθείς. Αν επιμείνουν σε προϋποθέσεις, τότε έχουμε κι εμείς προϋποθέσεις. Η Ελλάδα πρέπει να αποσυρθεί από τον Χάρτη της Σεβίλλης, διαφορετικά οι εντάσεις θα συνεχιστούν».