Συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ για διαγραφή «ορισμένων αναφορών» από τα σχολικά βιβλία

Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018, 18:05
-A +A
Συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ για διαγραφή «ορισμένων αναφορών» από τα σχολικά βιβλία

Τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια συναποφάσισαν Έλληνες και Σκοπιανοί εμπειρογνώμονες στην πρώτη συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα (ΜΔΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η συνάντηση, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα σύμφωνα με το πνεύμα και τις αρχές της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο μέρη υιοθέτησαν τους κανόνες διαδικασίας της ΜΔΕΕ και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων. Αποφασίστηκε από κοινού, όπως επίσης ανακοινώθηκε, η ΜΔΕΕ να εργαστεί για τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα