Συγχαρητήρια του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κυρ. Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κυρ. Μητσοτάκη

Μέτα τα συγχαρητήρια από Ερντογάν και Τσαβούσογλου και το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη τους στις χθεσινές εκλογές καλώντας παράλληλα σε διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χάμι Ακσόι αφού συνεχάρη την νέα ελληνική κυβέρνηση δήλωσε:

«Ελπίζουμε ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν περαιτέρω στην βάση της φιλίας των δυο λαών. Γι'' αυτό τον σκοπό, θέλουμε να αναζωογονήσουμε σύντομα τους υφιστάμενους διαύλους διαλόγου και να ξεκινήσουμε τα επαφές μας το συντομότερο δυνατόν για την αντιμετώπιση των θεμάτων που υπάρχουν στην ατζέντα μας».

Σημειώνεται ότι συγχαρητήρια για τη νίκη του δέχτηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Τ. Ερντογάν συνεχάρη, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη σημερινή μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Τουρκίας και τόνισε ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, επωφελή και για τους δύο λαούς», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.