Στην Ελλάδα η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας κ. Ursula von der Leyen

Στην Ελλάδα η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας κ. Ursula von der Leyen

Photo by Dirk Vorderstra?e

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Όπως πληροφορηθήκαμε με καθυστερημένη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας κ. Ursula von der Leyen επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα και μάλιστα στις 20.00 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογο της κ. Πάνο Καμμένο, στο ΥΕΘΑ.

Πολλά ερωτήματα βέβαια δημιουργούνται από την καθυστέρηση της σχετικής ανακοίνωσης, καθόσον από προχθές υπήρχαν σχετικές -αλλά ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες για την επίσκεψη αυτή.

Κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι η επίσκεψη αυτή είχε κατ'' αρχήν προγραμματιστεί αμέσως μετά την ανάληψη της νατοϊκής ναυτικής αποστολής στο Αιγαίο για το προσφυγικό και θα περιελάμβανε και επιβίβαση στο πλοίο διοικήσεως Bonn με την παρουσία πολλών γερμανικών ΜΜΕ ως ύστατη προσπάθεια να δείξει η Κυβέρνηση της κ. Merkel στο εσωτερικό της ότι χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών εν όψει των εκλογών σε τρία γερμανικά κρατίδια!

Τότε, προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερες περιπλοκές, η επίσκεψη ανεβλήθη καθόσον η Τουρκία στην ουσία απαγόρευσε στην Γερμανίδα ΥΕΘΑ να πραγματοποιήσει την επίσκεψη με τρόπο που δεν θα συμμορφωνόταν με τις πρακτικές που αποσκοπούν στην νομιμοποίηση των μονομερών διεκδικήσεων της στο Αιγαίο. Με αυτό τον τρόπο, για να μην βαυκαλιζόμαστε, η Άγκυρα έδειξε ποιος "κάνει κουμάντο"!

Κάποιο "πουλάκι" όμως μας σφύριξε ότι η κ. der Leyen αύριο θα μεταβεί και στην Τουρκία (ως δεύτερο σταθμό) έτσι ώστε να επιβιβασθεί αυτή την φορά στο πλοίο Bonn χωρίς τουρκικές "ενστάσεις" μιας και αυτό θα βρίσκεται μέσα στην τουρκική επικράτεια. Μένει να δούμε... αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες για να σας πούμε αν... "κερδάμε" πάλι... και πόσο!