Στην 28η υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Στοκχόλμη ο Νίκος Δένδιας

Στην 28η υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Στοκχόλμη ο Νίκος Δένδιας

Στη Στοκχόλμη θα μεταβεί την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 28η υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί στη Στοκχόλμη την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, όπου θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των 57 συμβαλλόμενων κρατών του ΟΑΣΕ, το οποίο θα παραθέσει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

   Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στις εργασίες της ανωτέρω υπουργικής Συνόδου, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες υπουργούς να προβούν σε εξέταση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ και να ενδυναμώσουν τον διάλογο σε θέματα ασφαλείας στην περιοχή του Οργανισμού.

   Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, το οποίο θα παραθέσει η Σουηδή ομόλογός τους, με θέμα συζήτησης τις επιπτώσεις της κρίσης στο Αφγανιστάν στην περιοχή του ΟΑΣΕ.