Sputnik: Προσωπική απόφαση Κοτζιά η αντικατάσταση του Έλληνα πρέσβη

Sputnik: Προσωπική απόφαση Κοτζιά η αντικατάσταση του Έλληνα πρέσβη

Σαν ειλημμένη απόφαση παρουσιάζει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik την αντικατάσταση του πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανάκληση του διπλωμάτη τις «επόμενες ημέρες», κάτι που διαψεύδουν πηγές του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

«Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά», μεταδίδει το Sputnik, αναφέροντας ρωσικές πληροφορίες. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και στη θέση του στη Μόσχα θα τοποθετηθεί άλλος διπλωμάτης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τη Δευτέρα, ο κ. Φρυγανάς εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντίμετρα της Μόσχας με την απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, κατηγορώντας τους ότι ενεπλάκησαν σε θέματα ασφαλείας και ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους με αντικείμενο να τεθούν εμπόδια στη συμφωνία των Πρεσπών.