Σε εξέλιξη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Σε εξέλιξη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και της ΠΓΔΜ Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, με στόχο την γεφύρωση των διαφορών που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας.

Η συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 10.30 στο Σούνιο, θα πραγματοποιηθεί παρουσία και του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς και θα γίνει στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus».

Η διπλωματική ομάδα της Ελλάδας ευελπιστεί να σημειωθεί σημαντική πρόοδος, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο χωρών, τόσο ως προς το ζήτημα της ονομασίας, όσο και ως προς το ζήτημα του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Χθες ο κ. Κοτζιάς μιλώντας από τη Σύνοδο των βαλκανικών κρατών –μελών της ΕΕ με την Ομάδα του Βίσεγκραντ και τις υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, στο Σούνιο ανέφερε πως Ελλάδα και πΓΔΜ  έχουν ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουν το πρόβλημα. 

«Από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση αυτής της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά και ενόψει της σημερινής συνάντησής του με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς.