Σκοπιανά ΜΜΕ: Θα εκδίδει το υπουργείο Εσωτερικών διαβατήρια με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Σκοπιανά ΜΜΕ: Θα εκδίδει το υπουργείο Εσωτερικών διαβατήρια με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Περίπου 240 χιλιάδες διαβατηρίων της πΓΔΜ έχουν τυπωθεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά το ότι οι συνταγματικές αλλαγές που ψηφίστηκαν στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, προέβλεπαν την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας, υποστηρίζουν ΜΜΕ των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα, kurir.mk, και έχει αποδώσει με στη συνέχεια το The Hellenic Information Team 240 χιλιάδες έντυπα διαβατηρίων βρίσκονται σε τακτική τελωνειακή διαδικασία, τα διαβατήρια αυτά έχουν τυπωθεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
 
«Γιατί αγοράζονται έντυπα με τη μορφή αυτήν, αφού το υπουργείο έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους;», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα. 

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα του σκοπιανού Μέσου, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας στην ερώτηση αυτή απάντησε ως εξής: «και αν ακόμη οι συνταγματικές αλλαγές ψηφισθούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και των νομικών αλλαγών για να ισχύσουν οι τροπολογίες».