Αντί για τηλεφώνημα, ανακοίνωση από την πΓΔΜ για ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση

Σάββατο 09 Ιουνίου 2018, 16:21 - Τελευταία ενημέρωση: 00:08
-A +A
Αντί για τηλεφώνημα, ανακοίνωση από την πΓΔΜ για ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση

Στην αναμονή εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της τηλεφωνικής επαφής των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ που θα επικυρώσει την συμφωνία για το ονοματολογικό, ωστόσο η κυβέρνηση της γείτονος  συνεχίζει να δηλώσει ότι εργάζεται για την εξεύρεση λύσης και μάλιστα σήμερα διέψευσε πληροφορίες σερβικού ΜΜΕ για κατάρρευση των συνομιλιών λόγω "λόγω υπερβολικών απαιτήσεων εκ μέρους της Ελλάδας".

Συγκεκριμένα μερίδα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της πΓΔΜ αναπαρήγαγαν νωρίς σήμερα το πρωί δημοσίευμα της σερβικής ιστοσελίδας "KURIR", η οποία, επικαλούμενη "αποκλειστικές πληροφορίες" της, ισχυρίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας "κατέρρευσαν" λόγω των "υπερβολικών απαιτήσεων" της ελληνικής πλευράς, η οποία, σύμφωνα πάντα με την σερβική ιστοσελίδα, ζήτησε στο νέο όνομα να μην περιλαμβάνεται ο όρος "Μακεδονία.

Στις πληροφορίες αυτές υπήρξε αντίδραση, με πηγές της κυβέρνησης της πΓΔΜ να δηλώνουν στο πρακτορείο ειδήσεων "MIA" ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα υπερασπίζεται και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της χώρας και ότι η διατύπωση εικασιών αυτές τις ευαίσθητες στιγμές δεν μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου, που αφορά το εθνικό συμφέρον.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο "ΜΙΑ", τόνισαν ότι το σημαντικότερο είναι να επιτευχθεί μία ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα είναι βιώσιμη.

«Η φιλία που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των δύο κρατών αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για το κοινό μέλλον. Η συνεργασία στο μέλλον μόνο θα αυξάνεται. Η κυβέρνηση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” παραμένει ισχυρά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, που είναι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και είναι σαφές πως για την υλοποίηση των στόχων αυτών είναι απαραίτητη η υπέρβαση του προβλήματος που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα», πρόσθεσαν οι πηγές της κυβέρνησης της πΓΔΜ.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 08/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα