Προκαλεί ο Μ. Τσαβούσογλου - Αποκαλεί «καταφύγιο Τούρκων εγκληματιών» την Ελλάδα

Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018, 09:19
-A +A
Προκαλεί ο Μ. Τσαβούσογλου - Αποκαλεί «καταφύγιο Τούρκων εγκληματιών» την Ελλάδα

«Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «ασφαλές καταφύγιο» για Τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί», υποστηρίζει σε γραπτή συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τονίζει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πετύχει την έκδοσή τους.

Επίσης, δηλώνει βαθιά απογοητευμένος από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και υπογραμμίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ότι οι φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία».

Με αφορμή τη μη έκδοσή τους στην Ελλάδα αναφέρεται στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας σημειώνοντας ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο τους και ζητά από την Αθήνα διμερή διάλογο χωρίς όρους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, προειδοποιεί ευθέως την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «εάν πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος». «Συστάσεις» κάνει μάλιστα και στις εταιρείες που συμμετέχουν στις έρευνες.

«Κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή όχημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μη εγκεκριμένη ερευνητική ή επιστημονική δράση στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται πάνω της» τονίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ανακοινώνει τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προκλητικός είναι ο κ. Τσαβούσογλου και σε ό,τι αφορά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μέτρα αντιμετώπισής της και δηλώνει πως είναι σειρά της ΕΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου. «Εάν η Τουρκία διακόψει τις τεράστιες προσπάθειές της, το Αιγαίο θα γίνει για άλλη μια φορά διάδρομος παράνομων μεταναστών», προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.  

Τέλος, όσον αφορά την κόντρα ΗΠΑ - Τουρκία μέσω της συνεντεύξεως στέλνει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ: «Η γλώσσα των απειλών δεν είναι αποδεκτή μεταξύ των συμμάχων».

 

 

 -A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα