Προετοιμασία της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Προετοιμασία της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών, συνήλθε η δεύτερη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, ενόψει της συνόδου κορυφής των τριών χωρών, που αναμένεται να γίνει στις 28 Ιανουναρίου, στη Λευκωσία.

Οι τομείς στους οποίους επικεντρώθηκαν οι συνομιλητές ήταν: ενεργειακή ανάπτυξη, μετανάστευση, πάταξη της τρομοκρατίας, τουρισμός, περιβάλλον, διαχείριση υδάτινων πόρων, έρευνα και τεχνολογία.

Στις πολιτικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν "οι τρεις πλευρές εξέτασαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο", στο πνεύμα της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδουν "στις ενισχυμένες μεταξύ τους σχέσεις και της επιθυμίας να επισημοποιηθεί η τριμερής περιφερειακή εταιρική σχέση, για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας", όπως τονίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, στη συνάντηση πήραν μέρος ο Γενικός Διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ντορ Γκολντ, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος και ο Μόνιμος Γραμματέας πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Η πρώτη τριμερής πολιτικών διαβουλεύσεων έγινε στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ