ΓΔ: 893,12 -17,09 (-1,88 %)

Τζίρος: 32,22 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 893,12 -17,09 (-1,88 %)

Τζίρος: 32,22 εκατ. €   RT

Πρ. Προδρόμου: Παρακολουθούμε ψύχραιμα την τουρκική πρόκληση

Πρ. Προδρόμου: Παρακολουθούμε ψύχραιμα την τουρκική πρόκληση

Για «ακόμα μία πρόκληση από τις κατοχικές Αρχές», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδόμου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ψευδοκράτους για εποίκηση της Αμμοχώστου ενώ πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι, «στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε πρόταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να διοριστεί μια επιτροπή ειδικών, μία ανεξάρτητη επιτροπή που θα εκτιμούσε τις ανάγκες για αναστήλωση, την προετοιμασία της πόλης ενόψει της ενδεχόμενης επιστροφής των κατοίκων της».

Για να συμπεράνει ότι, «η πρόθεση αυτή που εκφράζει το κατοχικό καθεστώς σήμερα, είναι για να βρεθεί ένας τρόπος να υφαρπάξουν περιουσίες από τους νόμιμους κατόχους».

Όπως εκτίμηση ο Π.Προδρόμου, «οπωσδήποτε αυτή η παρέμβαση πρέπει να σχετίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη θάλασσα της Κύπρου».

Αναφερόμενος, τέλος στην αντίδραση της Κύπρου, σημείωσε ότι, «παρακολουθούμε ψύχραιμα τις εξελίξεις και αναλόγως θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες».