Ποτάμι: Με σοβαρότητα οι απαντήσεις στις τουρκικές απειλές, όχι με «δηλώσεις ποδαριού»

Ποτάμι: Με σοβαρότητα οι απαντήσεις στις τουρκικές απειλές, όχι με «δηλώσεις ποδαριού»

Στις νέες απειλές που προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε το Ποτάμι επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να απαντάμε στις τουρκικές απαιτήσεις και απειλές με σοβαρότητα και όχι με δηλώσεις ποδαριού, όπως τονίζει, που βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Η επανάληψη παλιών απειλών από την τουρκική ηγεσία δεν βοηθούν την προσέγγιση των δύο χωρών. Ο εθνικιστικός λαϊκισμός που εκπέμπουν ανά στιγμές Τούρκοι αξιωματούχοι διαταράσσει το κλίμα καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τους δύο λαούς.

Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να απαντάμε στις τουρκικές απαιτήσεις και απειλές, με σοβαρότητα. Δηλώσεις του ποδαριού από αρμόδιους και πολλές φορές από αναρμόδιους βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας και δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που πρέπει να εκπέμπει η ελληνική εξωτερική πολιτική και η πολιτική άμυνας.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές γίνεται ακόμη πιο φανερή η ανάγκη υλοποίησης της πρότασης του Ποταμιού για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε εκεί να διαμορφώνεται η πατριωτική γραμμή και να δημιουργείται το απαραίτητο κλίμα ευρύτερης συνεννόησης».