Παραίτηση-βόμβα στο Άμυνας με αφορμή τα ΜΟΕ με Τουρκία

Παραίτηση-βόμβα στο Άμυνας με αφορμή τα ΜΟΕ με Τουρκία

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλης της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία υποστηρίζοντας πως πρέπει να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Ζαχαριάδης, επικεφαλής των συζητήσεων από την πλευρά της Ελλάδας στην παραίτησή του, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταγράφει τη διαφωνία του με τη διαδικασία που ακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκης, ο οποίος εμμένει στη συνέχιση των συζητήσεων παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Μάλιστα χθες το βράδυ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου να σταλεί τελικά (τη σχετική πρόθεση αποκάλυψε το Liberal.gr) την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία η Τεχνική Επιτροπή του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ για να συζητήσουν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αρμόδιου Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου ο οποίος έχει αντιταχθεί στην εμμονή της ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και είχε κατ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του τονίζοντας μάλιστα ότι πριν την αποστολή της επιτροπής έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής και η αντιπολίτευση.

Και αυτό διότι την προσεχή Δευτέρα, όπως τουλάχιστον έχει αναφερθεί από το κυβερνών κόμμα ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών. Ουσιαστικά δηλαδή η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και οι δύο επιτροπές θα συζητούν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που μπορεί να αφορούν στρατιωτικά μέτρα αλλά έχουν πολιτικές διαστάσεις

Ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται αδιανόητο να δεσμευθεί με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει σε 34 ημέρες από σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση του κ. Ζαχαριάδη αποτελεί σαφές μήνυμα τόσο προς τον Ευ. Αποστολάκη.

* Στη φωτογραφία ο κ. Ζαχαριάδης είναι ο πρώτος από αριστερά.