ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

O Έβρος «άντεξε», επόμενος στόχος του Ερντογάν τα νησιά

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, 00:02
Η επιχείρηση προσβολής των χερσαίων συνόρων της χώρας στον Έβρο ανακόπηκε από την άμεση αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων αλλά τώρα θα πρέπει να προετοιμάζεται η χώρα για το ορατό ενδεχόμενο η «επίθεση» να εκδηλωθεί και κλιμακωθεί στο πιο ευάλωτο σημείο, αυτό των θαλασσίων συνόρων. Στα ελληνικά νησιά.
O Έβρος «άντεξε», επόμενος στόχος του Ερντογάν τα νησιά

Νέο μπαράζ επικοινωνιών του Ν. Δένδια με Ευρωπαίους ομολόγους του

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, 12:50
Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα το πρωί με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε η πρώτος γύρος ενημέρωσης των κοινοτικών εταίρων για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Νέο μπαράζ επικοινωνιών του Ν. Δένδια με Ευρωπαίους ομολόγους του

Οργανωμένο σχέδιο προσβολής των συνόρων - Το νέο δόγμα της Τουρκίας

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, 00:01
Η τουρκική μεθόδευση δημιουργεί για την Ελλάδα πέραν των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας, καθώς είναι δεδομένο πλέον ότι δεν μπορεί να επιτρέψει η Αθήνα την παραβίαση των συνόρων η οποία δεν γίνεται απλώς από ορισμένους παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες αλλά από οργανωμένο σχέδιο προσβολής των συνόρων από μια τρίτη χώρα.
Οργανωμένο σχέδιο προσβολής των συνόρων - Το νέο δόγμα της Τουρκίας

Διεθνοποίηση και επίκληση Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, 16:45
Τέλος οι ευφραντικές φαντασιώσεις. Η Τουρκία όχι μόνο ανοίγει «τις πύλες» αλλά και διευκολύνει τις ροές μεταναστών. Η διεθνοποίηση του προβλήματος είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δικαιούται και πρέπει να ζητήσει σήμερα διαβουλεύσεις λόγω απειλών στην Ασφάλεια της, κάτω από τις προβλέψεις του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ. Επιτέλους να «ξεμπροστιάσουμε» την Τουρκία.
Διεθνοποίηση και επίκληση Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα

«Ανορθόδοξος πόλεμος» από την Τουρκία με όπλο το μεταναστευτικό

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, 00:01
Προκλητική και απροκάλυπτη είναι επιχείρηση του καθεστώτος Ερντογάν που συντονίζει και καθοδηγήσει την παραβίαση και προσβολή των ελληνικών συνόρων με «πολιορκητικό κριό» τους εγκλωβισμένους στην Τουρκία μετανάστες και πρόσφυγες.
«Ανορθόδοξος πόλεμος» από την Τουρκία με όπλο το μεταναστευτικό

Οι εξελίξεις στην Συρία και οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:00
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία δημιουργούν νέα δεδομένα στην ένοπλη σύρραξη στην χώρα της Μέσης Ανατολής. Σήμερα, θα γίνει συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Τουρκίας. Αυτή η συνάντηση ίσως αμβλύνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Η ένταση αυτή έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. 
Οι εξελίξεις στην Συρία και οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας

Στον Έβρο μεταβαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 11:58
Στην ακριτική περιοχή της Χώρας, στον Έβρο αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες για την φύλαξη των συνόρων, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.
Στον Έβρο μεταβαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

NATO και EΕ: Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τάνγκο! (2ο μέρος)

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Η πρακτική αυτή, με τη διασταλτική προσέγγιση που παρατηρείται στην ευρύτερη εφαρμογή των μεταξύ των σχέσεων, τελικά δημιουργεί δευτερογενή «ερμηνεία» ότι όλο το πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο οργανισμών εμπίπτει εκεί και αφού ομιλούμε για «διαβαθμισμένες» καταστάσεις, η Κύπρος εξαιρείται.
NATO και EΕ: Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τάνγκο! (2ο μέρος)

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον πρέσβη της Ρουμανίας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:43
Ο διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας και η ενίσχυση της διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον νέο πρέσβη της Ρουμανίας, Γκεόργκε Τσιάμπα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Συνάντηση Ν. Δένδια με τον πρέσβη της Ρουμανίας

Με επιστολή στον ΟΗΕ απορρίπτει η Αθήνα το τουρκολυβικό μνημόνιο

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 08:38
Στην πλήρη απόρριψη των τουρκικών διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο όπως αποτυπώθηκαν στην επιστολή του τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Φ. Σινιρίογλου της 13ης Νοεμβρίου 2019, λίγο πριν συμπληρωθούν από το Τουρκολυβικό Μνημόνιο, προχώρησε η Αθήνα, δηλώνοντας με επιστολή στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στον ΟΗΕ. (Ολόκληρη η επιστολή)
Με επιστολή στον ΟΗΕ απορρίπτει η Αθήνα το τουρκολυβικό μνημόνιο

NATO και EΕ: Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τάνγκο! (1ο μέρος)

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Από τα μέσα σχεδόν της προηγούμενης δεκαετίας και μετά την κρίση στην Κριμαία καταγράφονται γεωπολιτικές εξελίξεις ειδικά στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, που χρήζουν της προσοχής των Διεθνών Οργανισμών (Δ.Ο.) αλλά και επιτάσσουν τη αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ τους.
NATO και EΕ: Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τάνγκο! (1ο μέρος)

Γυρνάει μπούμερανγκ το τελεσίγραφο Ερντογάν για τη Συρία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τρία εικοσιτετράωρα απομένουν για την εκπνοή του «τελεσίγραφου» που έχει ανακοινώσει ο Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αποσυρθούν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την Ιντλίμπ και ενώ αναζητά απελπισμένα βοήθεια από τις απρόθυμες και σε διαφορετικά στρατόπεδα Ρωσία και ΗΠΑ.
Γυρνάει μπούμερανγκ το τελεσίγραφο Ερντογάν για τη Συρία

Και όμως ο Ερντογάν «διδάσκει» Στρατηγική…

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Διαβάζω τον τελευταίο καιρό αναλύσεις που παρουσιάζουν την Τουρκία στο χείλος της γεωπολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης, να έχει πατήσει παγίδες, να έχει αγγίξει τα όρια της υπερεξάπλωσης και πολλά ακόμη τέτοια. «Ευσεβείς Πόθοι», απαντώ! Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την κατάρρευση της Τουρκίας και για να είμαι πιο ακριβής, αν θα καταρρεύσει κάτι κάποια στιγμή, θα είναι το καθεστώς Ερντογάν και όχι η Τουρκία.
Και όμως ο Ερντογάν «διδάσκει» Στρατηγική…

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 18:39
Τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι οι μεγαλύτερες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ότι παρά τη δυσανάλογη επιβάρυνση, έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οριοθέτηση με Λιβύη - Αίγυπτο: Τα κρυφά εμπόδια και οι δύσκολες επιλογές για την Ελλάδα

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η είσοδος των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε περίοδο εντεινόμενης και κλιμακούμενης έντασης επιβάλλει σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν από τις προηγούμενες προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τόσο τα ελληνοτουρκικά όσο και τα θέματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με γειτονικές χώρες.
Τα κρυφά εμπόδια και οι δύσκολες επιλογές για την Ελλάδα

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 22:39
«Η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του στη Γενεύη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη

Υπουργός Άμυνας Γαλλίας: «Θα αποτρέψουμε τη διεξαγωγή τουρκικών γεωτρήσεων»

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 19:52
«Θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη αποτρεπτικής παρουσίας ώστε να αποφύγουμε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων γεωτρήσεων σε ζώνες που δεν είναι αναγνωρισμένες ως τουρκικές ζώνες», διαμήνυσε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας.
«Θα αποτρέψουμε τη διεξαγωγή τουρκικών γεωτρήσεων»

Ο εξυπνακισμός: «Μα τι θέλετε, να κάμουμε... πόλεμο;»

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Κάποτε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει, «Δεν πρέπει να γυρνάς την πλάτη σου σε έναν επαπειλούμενο κίνδυνο και να προσπαθείς να ξεφύγεις απ' αυτόν. Αν το κάνεις, θα διπλασιάσεις τον κίνδυνο. Αλλά αν τον αντιμετωπίσεις εγκαίρως, θα τον μειώσεις στο μισό. Ποτέ μην τρέχεις να γλιτώσεις από αυτόν, Ποτέ»!
Ο εξυπνακισμός: «Μα τι θέλετε, να κάμουμε... πόλεμο;»

Συνάντηση Δένδια-Γκουτέρες αύριο το απόγευμα

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 17:23
Με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι συνομιλίες θα εστιάσουν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Συνάντηση Δένδια-Γκουτέρες αύριο το απόγευμα

Νίκος Αναστασιάδης: Ξεκάθαρο μήνυμα η παρουσία του γαλλικού ναυτικού

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 09:37
Η συχνή παρουσία του γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σπέρνουν αστάθεια και ένταση στην περιοχή, διαμήνυσε χθες Σάββατο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,
Ξεκάθαρο μήνυμα η παρουσία του γαλλικού ναυτικού

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα