ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Τζ. Πάιατ: Δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 12:56
Με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της.
Τζ. Πάιατ: Δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της

Τώρα οι μετανάστες και μετά τί;

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 00:03
Η χώρα μας πριν από 10 μέρες δέχτηκε μια υβριδική επίθεση από την Τουρκία με αιχμή του δόρατος τους μετανάστες, η οποία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορούμε ήδη να εξαγάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια μία Ελληνική αντίδραση σε Τουρκική πρόκληση αιφνιδίασε δυσάρεστα την Τουρκία, εξέπληξε μάλλον ευχάριστα τις Δυτικές χώρες και ενθουσίασε τους Έλληνες. Μέχρι στιγμής εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πιστώσουμε στην Ελληνική πλευρά μία νίκη στο τακτικό επίπεδο.
Τώρα οι μετανάστες και μετά τί;

Τουρκία: Ζητά και τα ρέστα - Προσπαθεί να εκθέσει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 00:02
Μετά την κλιμάκωση της έντασης στον Έβρο η Τουρκία δείχνει να αναζητεί το «θερμό επεισόδιο» ενώ συγχρόνως συνεχίζει την στρεψοδικία εις βάρος της Ελλάδας καθώς έφθασε να την κατηγορεί ότι παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα στο περιστατικό με την προσπάθεια εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.
Ζητά και τα ρέστα - Προσπαθεί να εκθέσει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Καμία παραβίαση συνόρων στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 11:59
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καταγράψει γεγονότα παραβίασης εθνικού εδάφους από στρατιωτικό προσωπικό της γείτονος» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή και σημείωσε ότι τα εθνικά σύνορα φυλάσσονται με σθένος, αποφασιστικά και αποτελεσματικά.
Ν. Παναγιωτόπουλος: Καμία παραβίαση συνόρων στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες

Ο γεωπολιτικός ιός του πετρελαίου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 00:03
Η πρόσφατη κατακρήμνιση των διεθνών χρηματιστηρίων έχει τρομοκρατήσει εκτός από τους επενδυτές και ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ακόμα και ως ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ως απλοί καταθέτες, όλοι μας μετέχουμε στο διεθνές επενδυτικό γίγνεσθαι.
Ο γεωπολιτικός ιός του πετρελαίου

Οι μετανάστες, οι νέοι εκβιασμοί και τα παζάρια του Ερντογάν

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 00:02
Προβλέψιμος και συνεπής στα… χούγια του ο Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει στην πολιτική εκβιασμού της Ε.Ε. με «όπλο» τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς τις ευρωπαϊκές χώρες, σε μια προσπάθεια να παίξει τα «ρέστα» του και να κερδίσει από την Ε.Ε. το «μεγάλο πακέτο» που καλύπτει όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Οι μετανάστες, οι νέοι εκβιασμοί και τα παζάρια του Ερντογάν

Κρατικές αμυντικές βιομηχανίες-Ορθολογική στρατηγική ανάπτυξης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 00:03
Στο σημερινό άρθρο θα προχωρήσουμε μερικά βήματα πιο κάτω, διατυπώνοντας την άποψη για το πως μπορεί να υλοποιηθεί το μέτρο (το 2ο από τα 10) που αφορούσε στην εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, δηλ. την αρχή για την ανάπτυξη.
Κρατικές αμυντικές βιομηχανίες-Ορθολογική στρατηγική ανάπτυξης

Στρατηγική «Κατατριβής και Εξάντλησης» εφαρμόζει πλέον η Τουρκία

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 00:03
Mία εβδομάδα μετά  την «εκτόξευση»  επίθεσης υβριδικής μορφής στον Έβρο από την Τουρκία χρησιμοποιώντας πρωτίστως δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους μετανάστες, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση αυτή.
Στρατηγική «Κατατριβής και Εξάντλησης» εφαρμόζει πλέον η Τουρκία

«Συνήγορος» της Ελλάδας οι απειλές Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 00:02
Απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθεια της να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η κατάσταση που στα ελληνοτουρκικά σύνορα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκει η Αθήνα στο πρόσωπο του ίδιου του... Τ. Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι στόχος του είναι ολόκληρη η Ευρώπη.
«Συνήγορος» της Ελλάδας οι απειλές Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Τι γυρεύει ο Ερντογάν στο παζάρι (των Βρυξελλών);

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, 00:32
Μια μικρή έστω και επικοινωνιακή «νίκη», μετά την παγίδα που του στήθηκε από την Μόσχα στην Συρία, αναζητά στις Βρυξέλλες ο Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκοντας να εμφανίσει τις συνομιλίες που θα έχει την Δευτέρα με την ηγεσία της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της «αποφασιστικής πολιτικής του να ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες προς την Ελλάδα.
Τι γυρεύει ο Ερντογάν στο παζάρι (των Βρυξελλών);

Τουρκολυβικό σύμφωνο: Δημοσιεύθηκε στον ΟΗΕ - Τι σημαίνει; Ποια τα επόμενα βήματα

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 00:02
Σε δημοσίευση των συντεταγμένων της παράνομης γραμμής οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και με έμμεσο τρόπο της τουρκολυβικής Συμφωνίας (με παραπομπή στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Εφημερίδας της Κυβέρνησης) προχώρησε η Τουρκία ενώ ακόμη εκκρεμεί η πρωτοκόλληση της Συμφωνίας στην Αρμόδια Διεύθυνση του ΟΗΕ.
Δημοσιεύθηκε στον ΟΗΕ - Τι σημαίνει; Ποια τα επόμενα βήματα

Ο Ερντογάν πήρε μόνο... εκεχειρία

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, 00:02
Μια εκεχειρία που σταματά προσωρινά την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση ήταν το κέρδος του Ερντογάν στη συνάντηση με τον Πούτιν, ο οποίος συνεχίζει να τον κρατά υπό τον έλεγχό του. Το ερώτημα είναι εάν κλείνοντας, έστω και προσωρινά, το μέτωπο στην Συρία επιδιώξει να σηκώσει «ανάστημα» σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς.
Ο Ερντογάν πήρε μόνο... εκεχειρία

Oι Τούρκοι «μαρκάρουν» τους μετανάστες που στέλνουν στα σύνορα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 14:06
Το τουρκικό κράτος «μαρκάρει» τους μετανάστες που στέλνει στα σύνορα για να μπορεί να τους παρακολουθεί και να τους ελέγχει όπως προκύπτει από φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.(Δείτε τις φωτογραφίες)
Oι Τούρκοι «μαρκάρουν» τους μετανάστες που στέλνουν στα σύνορα

Αθήνα: Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο μέχρι Σάμο για ανακοπή των ροών

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 10:36
Σε απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή από την Λέσβο μέχρι και την Σάμο προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, σε μια ακόμη προσπάθεια αποτροπής της οργανωμένης διοχέτευσης μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.
Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο μέχρι Σάμο για ανακοπή των ροών

Έρμαιο του Πούτιν ο Ερντογάν στη Συρία - Γιατί απειλεί την Ευρώπη

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 00:02
Το ερώτημα που πλέον τίθεται ανοιχτά είναι ποιο μέτωπο θα επιλέξει να ανοίξει ο Τ. Ερντογαν ως αντιπερισπασμό σε μια αρνητική εξέλιξη των συνομιλιών του με τον Βλ. Πούτιν, έρμαιο του οποίου είναι ως προς τις εξελίξεις στη Συρία την ώρα που η τουρκική παρέμβαση μπαίνει στην πιο δύσκολη φάση. Στο πλαίσιο αυτό απειλεί την Ευρώπη με το μεταναστευτικό αλλά ζητά τη στήριξη της.
Έρμαιο του Πούτιν ο Ερντογάν στη Συρία - Γιατί απειλεί την Ευρώπη

Προσχέδιο Συμβούλιου ΥΠΕΣ ΕΕ: Ισχυρή αλληλεγγύη στην Ελλάδα - Θα ληφθούν αναγκαία μέτρα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, 12:50
«Δεν θα γίνουν ανεκτές οι παράνομες διελεύσεις» στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., η «αποτελεσματική προστασία» των οποίων «παραμένει κρίσιμης σημασίας», σημειώνει μεταξύ άλλων, το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε.
Ισχυρή αλληλεγγύη στην Ελλάδα - Θα ληφθούν αναγκαία μέτρα

Τ. Ερντογάν: Να μην ξεχνούν οι Έλληνες - Μια ημέρα ίσως αναζητήσουν συμπόνοια

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, 12:26
Οι Έλληνες «δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη συμπόνια» δήλωσε ο Τ. Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβε τα fake news για πυροβολισμούς μεταναστών στα σύνορα και βυθισμένες βάρκες. Την ίδια στιγμή απείλησε εκ νέου τους Ευρωπαίους συνδέοντας τη λύση στο μεταναστευτικό με την κρίση στη Συρία απαιτώντας τη στήριξη της Τουρκίας. Βίντεο.
Να μην ξεχνούν οι Έλληνες - Μια ημέρα ίσως αναζητήσουν συμπόνοια

Έβρος: Αποτράπηκαν 32.423 παράνομες είσοδοι - 231 συλλήψεις

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, 11:48
Συνεχίζονται στον Έβρο οι προσπάθειες μεταναστών και προσφύγων να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, με τις στρατιωτικές δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας να έχουν αποτρέψει 32.423 άτομα από το να μπουν στη χώρα, ενώ έχουν προχωρήσει και σε 231 συλλήψεις το προηγούμενο «τετραήμερο».
Έβρος: Αποτράπηκαν 32.423 παράνομες είσοδοι - 231 συλλήψεις

Γερμανικός Τύπος: Να μην εκβιαστεί η ΕΕ από τον Ερντογάν

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, 10:32
«Η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης αποτελεί την προϋπόθεση για όλα τα άλλα – η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στον Ερντογάν να υπαγορεύει τις πολιτικές της» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι γερμανικές εφημερίδες.
Γερμανικός Τύπος: Να μην εκβιαστεί η ΕΕ από τον Ερντογάν

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, 08:14
Αυστηρή απάντηση δίνει το υπουργείο Εξωτερικών στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις ψεύτικες ειδήσεις που μεταδίδει η τουρκική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι μια χώρα που «κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο σε κανέναν».
ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα