ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Η εκλεκτική συναρμογή Ασφάλειας και Ιδιωτικότητας

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, 00:03
Ένα από τα κεντρικά ζητήματα επιστημονικού, αλλά και πολιτικού, διαλόγου σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στις περιοχές των επιστημών της Νομικής και της Πληροφορικής είναι το δίπολο Ιδιωτικότητα Δεδομένων – Δημόσια Ασφάλεια
Η εκλεκτική συναρμογή Ασφάλειας και Ιδιωτικότητας

Γιατί ο συνοριακός σταθμός των Κήπων μένει ανοικτός;

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, 00:02
Μέτρα για κλείσιμο συνόρων με γειτονικές της χώρες λαμβάνει η Τουρκία, ενώ και η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, όμως στο «απυρόβλητο» παραμένει η συνοριακή διάβαση των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Γιατί ο συνοριακός σταθμός των Κήπων μένει ανοικτός;

Παραλήρημα Ακσόι κατά Ελλάδας: Υπονομεύει τις αξίες της ΕΕ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 10:55
«Μαθήματα» ευρωπαϊκών αξιών στην Ελλάδα θέλησε να κάνει με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική στάση στον Έβρο υπονομεύει όλες τις αρχές και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται η ΕΕ.
Παραλήρημα Ακσόι κατά Ελλάδας: Υπονομεύει τις αξίες της ΕΕ

Οπλισμένα τουρκικά drones σε Αιγαίο και Έβρο

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 00:02
Τα οπλισμένα, αλλά και εξοπλισμένα για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου drones στέλνει τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο αλλά και στην περιοχή του Έβρου η Τουρκία. Τα τουρκικά UAV΄s επιχειρούν καθημερινά σχεδόν στα θαλάσσια σύνορα ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στα χερσαία. Δείτε χάρτες .
Οπλισμένα τουρκικά drones σε Αιγαίο και  Έβρο

Διπλωματικές πηγές: Διοχέτευση ψευδών πληροφοριών σε διεθνή ΜΜΕ από την Τουρκία

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 19:48
Για διοχέτευση ψευδών πληροφοριών από τις τουρκικές υπηρεσίες προς διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές. Επισημαίνουν δε, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν άμεσα κινητοποιηθεί οι ελληνικές πρεσβείες στις συγκεκριμένες χώρες, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας.
Διοχέτευση ψευδών πληροφοριών σε διεθνή ΜΜΕ από την Τουρκία

Ερντογάν, ικέτης στην αυλή του Πούτιν

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, 00:03
Οι τηλεοπτικές εικόνες από τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στην Μόσχα (5/3) υπήρξαν αδιάψευστος μάρτυρας μιας κατάστασης που διαμορφώνεται άκρως δυσμενής έως τραγική για την αναθεωρητική τουρκική στρατηγική, με το Σουλτάνο να προσέρχεται όχι ως ισότιμος συνομιλητής και σύμμαχος, αλλά ως ικέτης.
Ερντογάν, ικέτης στην αυλή του Πούτιν

Τζ. Πάιατ: Δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 12:56
Με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της.
Τζ. Πάιατ: Δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της

Τώρα οι μετανάστες και μετά τί;

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 00:03
Η χώρα μας πριν από 10 μέρες δέχτηκε μια υβριδική επίθεση από την Τουρκία με αιχμή του δόρατος τους μετανάστες, η οποία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορούμε ήδη να εξαγάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια μία Ελληνική αντίδραση σε Τουρκική πρόκληση αιφνιδίασε δυσάρεστα την Τουρκία, εξέπληξε μάλλον ευχάριστα τις Δυτικές χώρες και ενθουσίασε τους Έλληνες. Μέχρι στιγμής εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πιστώσουμε στην Ελληνική πλευρά μία νίκη στο τακτικό επίπεδο.
Τώρα οι μετανάστες και μετά τί;

Τουρκία: Ζητά και τα ρέστα - Προσπαθεί να εκθέσει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 00:02
Μετά την κλιμάκωση της έντασης στον Έβρο η Τουρκία δείχνει να αναζητεί το «θερμό επεισόδιο» ενώ συγχρόνως συνεχίζει την στρεψοδικία εις βάρος της Ελλάδας καθώς έφθασε να την κατηγορεί ότι παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα στο περιστατικό με την προσπάθεια εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.
Ζητά και τα ρέστα - Προσπαθεί να εκθέσει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Καμία παραβίαση συνόρων στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 11:59
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καταγράψει γεγονότα παραβίασης εθνικού εδάφους από στρατιωτικό προσωπικό της γείτονος» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή και σημείωσε ότι τα εθνικά σύνορα φυλάσσονται με σθένος, αποφασιστικά και αποτελεσματικά.
Ν. Παναγιωτόπουλος: Καμία παραβίαση συνόρων στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες

Ο γεωπολιτικός ιός του πετρελαίου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 00:03
Η πρόσφατη κατακρήμνιση των διεθνών χρηματιστηρίων έχει τρομοκρατήσει εκτός από τους επενδυτές και ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ακόμα και ως ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ως απλοί καταθέτες, όλοι μας μετέχουμε στο διεθνές επενδυτικό γίγνεσθαι.
Ο γεωπολιτικός ιός του πετρελαίου

Οι μετανάστες, οι νέοι εκβιασμοί και τα παζάρια του Ερντογάν

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 00:02
Προβλέψιμος και συνεπής στα… χούγια του ο Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει στην πολιτική εκβιασμού της Ε.Ε. με «όπλο» τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς τις ευρωπαϊκές χώρες, σε μια προσπάθεια να παίξει τα «ρέστα» του και να κερδίσει από την Ε.Ε. το «μεγάλο πακέτο» που καλύπτει όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Οι μετανάστες, οι νέοι εκβιασμοί και τα παζάρια του Ερντογάν

Κρατικές αμυντικές βιομηχανίες-Ορθολογική στρατηγική ανάπτυξης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 00:03
Στο σημερινό άρθρο θα προχωρήσουμε μερικά βήματα πιο κάτω, διατυπώνοντας την άποψη για το πως μπορεί να υλοποιηθεί το μέτρο (το 2ο από τα 10) που αφορούσε στην εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, δηλ. την αρχή για την ανάπτυξη.
Κρατικές αμυντικές βιομηχανίες-Ορθολογική στρατηγική ανάπτυξης

Στρατηγική «Κατατριβής και Εξάντλησης» εφαρμόζει πλέον η Τουρκία

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 00:03
Mία εβδομάδα μετά  την «εκτόξευση»  επίθεσης υβριδικής μορφής στον Έβρο από την Τουρκία χρησιμοποιώντας πρωτίστως δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους μετανάστες, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση αυτή.
Στρατηγική «Κατατριβής και Εξάντλησης» εφαρμόζει πλέον η Τουρκία

«Συνήγορος» της Ελλάδας οι απειλές Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 00:02
Απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθεια της να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η κατάσταση που στα ελληνοτουρκικά σύνορα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκει η Αθήνα στο πρόσωπο του ίδιου του... Τ. Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι στόχος του είναι ολόκληρη η Ευρώπη.
«Συνήγορος» της Ελλάδας οι απειλές Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Τι γυρεύει ο Ερντογάν στο παζάρι (των Βρυξελλών);

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, 00:32
Μια μικρή έστω και επικοινωνιακή «νίκη», μετά την παγίδα που του στήθηκε από την Μόσχα στην Συρία, αναζητά στις Βρυξέλλες ο Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκοντας να εμφανίσει τις συνομιλίες που θα έχει την Δευτέρα με την ηγεσία της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της «αποφασιστικής πολιτικής του να ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες προς την Ελλάδα.
Τι γυρεύει ο Ερντογάν στο παζάρι (των Βρυξελλών);

Τουρκολυβικό σύμφωνο: Δημοσιεύθηκε στον ΟΗΕ - Τι σημαίνει; Ποια τα επόμενα βήματα

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 00:02
Σε δημοσίευση των συντεταγμένων της παράνομης γραμμής οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και με έμμεσο τρόπο της τουρκολυβικής Συμφωνίας (με παραπομπή στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Εφημερίδας της Κυβέρνησης) προχώρησε η Τουρκία ενώ ακόμη εκκρεμεί η πρωτοκόλληση της Συμφωνίας στην Αρμόδια Διεύθυνση του ΟΗΕ.
Δημοσιεύθηκε στον ΟΗΕ - Τι σημαίνει; Ποια τα επόμενα βήματα

Ο Ερντογάν πήρε μόνο... εκεχειρία

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, 00:02
Μια εκεχειρία που σταματά προσωρινά την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση ήταν το κέρδος του Ερντογάν στη συνάντηση με τον Πούτιν, ο οποίος συνεχίζει να τον κρατά υπό τον έλεγχό του. Το ερώτημα είναι εάν κλείνοντας, έστω και προσωρινά, το μέτωπο στην Συρία επιδιώξει να σηκώσει «ανάστημα» σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς.
Ο Ερντογάν πήρε μόνο... εκεχειρία

Oι Τούρκοι «μαρκάρουν» τους μετανάστες που στέλνουν στα σύνορα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 14:06
Το τουρκικό κράτος «μαρκάρει» τους μετανάστες που στέλνει στα σύνορα για να μπορεί να τους παρακολουθεί και να τους ελέγχει όπως προκύπτει από φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.(Δείτε τις φωτογραφίες)
Oι Τούρκοι «μαρκάρουν» τους μετανάστες που στέλνουν στα σύνορα

Αθήνα: Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο μέχρι Σάμο για ανακοπή των ροών

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 10:36
Σε απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή από την Λέσβο μέχρι και την Σάμο προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, σε μια ακόμη προσπάθεια αποτροπής της οργανωμένης διοχέτευσης μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.
Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο μέχρι Σάμο για ανακοπή των ροών

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα