ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία του Βερολίνου

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 15:38
Την ενόχληση της Ελλάδος γιατί δεν υπήρξε στα συμπεράσματα ρητή αναφορά που να καταδεικνύει ότι τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης είναι κενά περιεχομένου, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας πάντως τη χθεσινή διαδικασία ως ένα θετικό πρώτο βήμα.
Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία του Βερολίνου

ΥΠΕΞ για τουρκική γεώτρηση: Επεκτατικές βλέψεις που δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 14:53
Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τη νέα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός κυπριακής ΑΟΖ, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι η νέα πρόκληση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, ούτε δημιουργεί τετελεσμένα.
Επεκτατικές βλέψεις που δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Αθήνα προς Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο παραβάτης

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 13:02
Αυστηρή απάντηση στις αναφορές της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα, δίνει το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».
Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο παραβάτης

Κύπρος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος - πειρατή

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 12:49
Με μια σκληρή ανακοίνωση η Κύπρος καταδικάζει τη νέα παράνομη γεώτρηση που προγραμματίζει η Άγκυρα εντός της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος-πειρατή στην Ανατολική Μεσόγειο».
Κύπρος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος - πειρατή

Άγκυρα: Ξεκινάμε γεωτρήσεις νότια της Κύπρου - Επίθεση κατά της ΕΕ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 12:37
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ για τη στάση που κρατά στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το Γιαβούζ ξεκινά τρίτη γεώτρηση νότια της Κύπρου.
Ξεκινάμε γεωτρήσεις νότια της Κύπρου - Επίθεση κατά της ΕΕ

T. Ερντογάν: Η τουρκολιβυκή συμφωνία έχει τρελάνει την Ελλάδα

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 10:02
«Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία. Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα» δήλωσε προκλητικά την Κυριακή ο πρόεδρος Ερντογάν λίγο πριν την αναχώρησή του για τη γερμανική πρωτεύουσα.
T. Ερντογάν: Η τουρκολιβυκή συμφωνία έχει τρελάνει την Ελλάδα

Λιβύη: Θεατές ή Εμπλεκόμενοι;

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Η αναθεωρητική πολιτική ανάδειξης της Άγκυρας σε περιφερειακή δύναμη οδηγεί σε συγκρουσιακή πορεία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ ενδεχομένως για τη Λιβύη, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί το ρίσκο της τουρκικής ανάσχεσης ενισχύοντας τον Χαφτάρ, διακινδυνεύοντας να καταστεί μέρος του προβλήματος. Ήδη όμως μετά τα δύο τουρκολιβυκά μνημόνια, η Αθήνα αποτελεί μέρος του προβλήματος.
Λιβύη: Θεατές ή Εμπλεκόμενοι;

Διάσκεψη Βερολίνου: Η διαρκής απειλή του τουρκολιβυκού Μνημονίου

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το Βερολίνο είναι μεν ένας σημαντικός σταθμός για την Λιβυκή κρίση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ούτε μπορούσε να είναι η λύση του δικού μας προβλήματος με την επιδίωξη της Τουρκίας να μετατρέψει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, σε τουρκική. Γράφει ο Νίκος Μελέτης.
Η διαρκής απειλή του τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Τουρκίας για τον EastMed

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 23:19
Ένταση προκλήθηκε μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας αφορμή ένα δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu», σύμφωνα με το οποίο «ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο δεν πιστεύει στον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed. Λίγες ώρες μετά το πρακτορείο διαφοροποίησε το δημοσίευμα.
Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Τουρκίας για τον EastMed

Ταγίπ Ερντογάν: «Θα παραμείνουμε στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας»

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 18:44
Αποφασισμένος να παραμείνουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, μία μόλις ημέρα πριν τη Διάσκεψη στο Βερολίνο, και παρά τις εκκλήσεις και προτροπές σύσσωμης της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις τρίτων. Μάλιστα, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν από την αφρικανική χώρα «έως ότου αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο».
«Θα παραμείνουμε στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας»

Επικοινωνία Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΑΕ για τη Λιβύη

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 14:46
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει της επικείμενης διάσκεψης του Βερολίνου.
Επικοινωνία Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΑΕ για τη Λιβύη

Γερμανικά ΜΜΕ: Εξοργισμένη η Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 11:21
Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά είναι εξοργισμένη που δεν κλήθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο σημειώνει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα θεωρεί "κενή και άκυρη" τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπέγραψε Ερντογάν σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.
Γερμανικά ΜΜΕ: Εξοργισμένη η Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Οι φετινές κρίσεις και οι προκλήσεις της νέας Στρατιωτικής Ηγεσίας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Ασφάλεια της Χώρας λόγω της διαρκούς αυξητικής επιθετικότητας της Τουρκίας, η Κυβέρνηση επέλεξε την νέα Στρατιωτική Ηγεσία. Οι σημερινοί Αρχηγοί, στα χρόνια της κρίσης ασκούσαν Διοίκηση ήταν σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις και γνωρίζουν πολύ καλά τι χρειάζονται οι υφιστάμενοι Διοικητές για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.
Οι φετινές κρίσεις και οι προκλήσεις της νέας Στρατιωτικής Ηγεσίας

Η Τουρκία στέλνει το Yavuz στην ΑΟΖ νότια της Κύπρου

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 17:13
Σε μια σοβαρή κλιμάκωση της πειρατικής πολιτικής της στην Μεσόγειο η Τουρκία αργά το απόγευμα ανακοίνωσε την αποστολή του γεωτρύπανου Yavuz αυτή την φορά νότια της Κύπρου εντος της οριοθετημένης ΑΟΖ και σε Οικόπεδα τα οποια έχουν αδειοδοτηθεί σε ξένες εταιρίες.
Η Τουρκία στέλνει το Yavuz στην ΑΟΖ νότια της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Χαφτάρ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 13:33
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συναντηθεί, νωρίτερα, με τον στρατάρχη και μετείχε και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αναχώρησε μαζί του από τη Βουλή ενημερώνοντας ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Χαφτάρ

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να παραμείνει προεδρική δημοκρατία  

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 16:00
Η χώρα πρέπει να παραμείνει προεδρική δημοκρατία και ο πρόεδρος να έχει το δικαίωμα να απομακρύνει αξιωματούχους, που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφερόμενος στις προταθείσες από τον ίδιο συνταγματικές αλλαγές.
Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να παραμείνει προεδρική δημοκρατία  

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον πρέσβη της Γαλλίας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 12:45
Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας Patrick Maisonnave πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας και περιφερειακά θέματα.
Συνάντηση Ν. Δένδια με τον πρέσβη της Γαλλίας

Η επόμενη μέρα στη Λιβύη…

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Με άλλες προσδοκίες πήγαινε ο στρατιωτικός ηγέτης του LNA, Khalifa Haftar, στη συνάντηση της Μόσχας την περασμένη Δευτέρα για την υπογραφή της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη και την προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Τρίπολη, και με άλλα δεδομένα εγκατέλειψε την Ρωσική πρωτεύουσα, χωρίς να υπογράψει… Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης.
Η επόμενη μέρα στη Λιβύη…

Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης: Ο κίνδυνος «επιβίωσής» του και ο αποκλεισμός της Ελλάδας από το Βερολίνο

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή καταβάλει η Αθήνα για να καμφθεί η αντίδραση της Τουρκίας και της κυβέρνηση της Τρίπολης στην συμμετοχή και της χώρας μας έστω με καθεστώς παρατηρητή στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη. Γράφει ο Νίκος Μελέτης.
Ο κίνδυνος «επιβίωσής» του και ο αποκλεισμός της Ελλάδας από το Βερολίνο

Στο Μαρόκο αύριο ο Νίκος Δένδιας

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 18:31
Συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως του Μαρόκου, Saad Eddine El Othmani, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Habib El Malki, καθώς και με τον ομόλογό του, Nasser Bourita θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών για διμερή θέματα και για την κατάσταση στη Λιβύη.
Στο Μαρόκο αύριο ο Νίκος Δένδιας

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα