ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Πού το πάει ο Ερντογάν; Οι χάρτες με τα «μυστικά»!

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι χάρτες που παρουσίασε ο Ερντογάν στις συνεντεύξεις του για την «οριοθέτηση» με τη Λιβύη, σκόπιμα διαφέρουν σημαντικά από τα πραγματικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, αφήνοντας ανοιχτό πεδίο για μεγαλύτερες διεκδικήσεις. Γράφει ο Νίκος Μελέτης.
Πού το πάει ο Ερντογάν; Οι χάρτες με τα «μυστικά»!

Μιχαήλ Γκορμπατσώφ: «Όταν κλονίστηκε μέσα μου ο κομμουνισμός»

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Μια ανέκδοτη μαρτυρία από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παναγιώτη Δρακόπουλο για τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης όταν 30 χρόνια πριν επισκεπτόμενος την Ελλάδα δήλωνε πότε κατάλαβε πως το κομμουνιστικό καθεστώς «Έχει πεθάνει, και προσπαθεί να ζήσει με τη σήψη του!»...
Μιχαήλ Γκορμπατσώφ: «Όταν κλονίστηκε μέσα μου ο κομμουνισμός»

Η επιστολή Κίσινγκερ και οι γραπτές εγγυήσεις των ΗΠΑ 43 χρόνια πριν

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η επιστολή Πομπέο ήταν κάτι που η ελληνική πλευρά επεδίωκε από την περίοδο που ο Χένρι Κίσινγκερ, προσέφερε για πρώτη φορά γραπτές εγγυήσεις στη χώρα μας, ανέφερε ο Ν. Δένδιας. Πότε εστάλη, ποιες δεσμεύσεις αναλάμβαναν οι αμερικανοί. Γράφει Ειδικός Συνεργάτης (Δείτε την επιστολή).
Η επιστολή Κίσινγκερ και οι γραπτές εγγυήσεις των ΗΠΑ 43 χρόνια πριν

Ρωσία: Δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές στο Σύνταγμα που πρότεινε ο Πούτιν

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 15:56
Οι συνταγματικές τροπολογίες, τις οποίες πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά το διάγγελμά του ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, θα τεθούν σε ευρεία δημόσια διαβούλευση αφού υπάρξει εκτεταμένη ενημερωτική εκστρατεία, πριν εγκριθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ρωσία: Δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές στο Σύνταγμα που πρότεινε ο Πούτιν

Η Ελλάδα απέναντι στο αβέβαιο μέλλον της Διάσκεψης του Βερολίνου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Μετά τις πρώτες αναλύσεις για τα αποτελέσματα της προχθεσινής Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη, και με «τον κουρνιαχτό» να πέφτει επιχειρούμε σήμερα χωρίς την πίεση της άμεσης ενημέρωσης να εκτιμήσουμε χωρίς λειάνσεις και ευσεβείς πόθους το διαμορφούμενο μέλλον της Λιβύης και πως αυτό θα επηρεάσει τα ελληνικά συμφέροντα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Η Ελλάδα απέναντι στο αβέβαιο μέλλον της Διάσκεψης του Βερολίνου

Ο εκνευρισμός Ερντογάν, το μπάι πας της Αθήνας και οι νέες προκλήσεις

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο εκνευρισμός του τούρκου ηγέτη από την κίνηση της Αθήνας η οποία βρήκε τρόπο να εμπλακεί στη διαδικασία επίλυσης της κρίσης, είναι εμφανής, καθώς μάλλον είναι επιπόλαιο να περιμένει ότι η Ελλάδα θα ζητήσει... συγγνώμη. Γράφει ο Νίκος Μελέτης.
Ο εκνευρισμός Ερντογάν, το μπάι πας της Αθήνας και οι νέες προκλήσεις

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία του Βερολίνου

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 15:38
Την ενόχληση της Ελλάδος γιατί δεν υπήρξε στα συμπεράσματα ρητή αναφορά που να καταδεικνύει ότι τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης είναι κενά περιεχομένου, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας πάντως τη χθεσινή διαδικασία ως ένα θετικό πρώτο βήμα.
Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία του Βερολίνου

ΥΠΕΞ για τουρκική γεώτρηση: Επεκτατικές βλέψεις που δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 14:53
Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τη νέα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός κυπριακής ΑΟΖ, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι η νέα πρόκληση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, ούτε δημιουργεί τετελεσμένα.
Επεκτατικές βλέψεις που δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Αθήνα προς Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο παραβάτης

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 13:02
Αυστηρή απάντηση στις αναφορές της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα, δίνει το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».
Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο παραβάτης

Κύπρος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος - πειρατή

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 12:49
Με μια σκληρή ανακοίνωση η Κύπρος καταδικάζει τη νέα παράνομη γεώτρηση που προγραμματίζει η Άγκυρα εντός της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος-πειρατή στην Ανατολική Μεσόγειο».
Κύπρος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος - πειρατή

Άγκυρα: Ξεκινάμε γεωτρήσεις νότια της Κύπρου - Επίθεση κατά της ΕΕ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 12:37
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ για τη στάση που κρατά στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το Γιαβούζ ξεκινά τρίτη γεώτρηση νότια της Κύπρου.
Ξεκινάμε γεωτρήσεις νότια της Κύπρου - Επίθεση κατά της ΕΕ

T. Ερντογάν: Η τουρκολιβυκή συμφωνία έχει τρελάνει την Ελλάδα

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 10:02
«Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία. Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα» δήλωσε προκλητικά την Κυριακή ο πρόεδρος Ερντογάν λίγο πριν την αναχώρησή του για τη γερμανική πρωτεύουσα.
T. Ερντογάν: Η τουρκολιβυκή συμφωνία έχει τρελάνει την Ελλάδα

Λιβύη: Θεατές ή Εμπλεκόμενοι;

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Η αναθεωρητική πολιτική ανάδειξης της Άγκυρας σε περιφερειακή δύναμη οδηγεί σε συγκρουσιακή πορεία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ ενδεχομένως για τη Λιβύη, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί το ρίσκο της τουρκικής ανάσχεσης ενισχύοντας τον Χαφτάρ, διακινδυνεύοντας να καταστεί μέρος του προβλήματος. Ήδη όμως μετά τα δύο τουρκολιβυκά μνημόνια, η Αθήνα αποτελεί μέρος του προβλήματος.
Λιβύη: Θεατές ή Εμπλεκόμενοι;

Διάσκεψη Βερολίνου: Η διαρκής απειλή του τουρκολιβυκού Μνημονίου

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το Βερολίνο είναι μεν ένας σημαντικός σταθμός για την Λιβυκή κρίση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ούτε μπορούσε να είναι η λύση του δικού μας προβλήματος με την επιδίωξη της Τουρκίας να μετατρέψει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, σε τουρκική. Γράφει ο Νίκος Μελέτης.
Η διαρκής απειλή του τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Τουρκίας για τον EastMed

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 23:19
Ένταση προκλήθηκε μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας αφορμή ένα δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu», σύμφωνα με το οποίο «ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο δεν πιστεύει στον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed. Λίγες ώρες μετά το πρακτορείο διαφοροποίησε το δημοσίευμα.
Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Τουρκίας για τον EastMed

Ταγίπ Ερντογάν: «Θα παραμείνουμε στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας»

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 18:44
Αποφασισμένος να παραμείνουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, μία μόλις ημέρα πριν τη Διάσκεψη στο Βερολίνο, και παρά τις εκκλήσεις και προτροπές σύσσωμης της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις τρίτων. Μάλιστα, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν από την αφρικανική χώρα «έως ότου αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο».
«Θα παραμείνουμε στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας»

Επικοινωνία Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΑΕ για τη Λιβύη

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 14:46
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει της επικείμενης διάσκεψης του Βερολίνου.
Επικοινωνία Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΑΕ για τη Λιβύη

Γερμανικά ΜΜΕ: Εξοργισμένη η Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 11:21
Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά είναι εξοργισμένη που δεν κλήθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο σημειώνει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα θεωρεί "κενή και άκυρη" τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπέγραψε Ερντογάν σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.
Γερμανικά ΜΜΕ: Εξοργισμένη η Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Οι φετινές κρίσεις και οι προκλήσεις της νέας Στρατιωτικής Ηγεσίας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Ασφάλεια της Χώρας λόγω της διαρκούς αυξητικής επιθετικότητας της Τουρκίας, η Κυβέρνηση επέλεξε την νέα Στρατιωτική Ηγεσία. Οι σημερινοί Αρχηγοί, στα χρόνια της κρίσης ασκούσαν Διοίκηση ήταν σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις και γνωρίζουν πολύ καλά τι χρειάζονται οι υφιστάμενοι Διοικητές για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.
Οι φετινές κρίσεις και οι προκλήσεις της νέας Στρατιωτικής Ηγεσίας

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα