Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε την παλάμη σας!»

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε την παλάμη σας!»

Τις ελπίδες των Ελληνοκυπρίων ότι θα συλλάβουν το πλήρωμα του «Πορθητή» στην ανατολική Μεσόγειο θέλησε «να διαψεύσει» ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!».

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του προς τους Τούρκους εξαγωγείς, ο Ερντογάν τόνισε πως όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνει η Τουρκία για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό. «Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεί», υποστήριξε.

erdogan

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία. Από αυτά, τα δυο είναι ερευνών και τα άλλα δύο γεωτρήσεων. Αν κάποιος κάνει κάτι, τότε κι εμείς, μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη, στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε τις εργασίες. Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

erdogan1

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξη που παρείχε στη Λευκωσία, σε σχέση με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου «Med7», αποκαλώντας τον «ατζαμή».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε ότι «έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο και δεν υποχωρούμε», ενώ αναφερόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο υπογράμμισε καυστικά πως «δεν έχει συνηθίσει τα καθήκοντα του. Στην ανατολική Μεσόγειο έχουν δικαίωμα να μιλούν όλοι όσοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν. Από πού προέκυψε το δικαίωμα της Γαλλίας να μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο; Έχει ακτές εκεί; Αν μιλούσε η Ελλάδα ή η Αγγλία ως εγγυήτριες δυνάμεις θα το καταλάβαινα. Και εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη. Η Γαλλία, όμως, είναι εκεί;» σχολίασε ο Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:

- Τ. Ερντογάν: Ατζαμής ο Μακρόν - Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο

- Εμ. Μακρόν: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου