Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Μεσόγειο

Παρασκευή 05 Απριλίου 2019, 16:17
-A +A
Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Μεσόγειο

Τις γνωστές «εμπρηστικές» θέσεις της Τουρκίας σχετικά με τη Γαλάζια Πατρίδα, επανέλαβε η Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Σεμπνέμ Ακτόπ, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε Αιγαίο και Μεσόγειο χωρίς της σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας. 

Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, η Σεμπνέμ Άκτοπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει όλοι να ξέρουν πως στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν θα ισχύει, ούτε θα γίνει αποδεκτή, καμία συμφωνία και απόφαση που να μην περιλαμβάνει την Τουρκία και στην περιοχή μας δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά πως η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" είναι μεριδιούχος του φυσικού πλούτου που βρίσκεται γύρω από το νησί και όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα».

Η Άκτοπ μεταξύ άλλων ανέφερε πως «με μεγάλη προσοχή συνεχίζουμε τη δράση μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα δηλαδή στις θάλασσες και στον εναέριο χώρο μας. Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Αιγαίο στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας όπως και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Τέλος, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, συνέστησε σε Ελλάδα και Κύπρο να συμπεριφέρονται ανάλογα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα