Αναταραχή στα Σκόπια με καταγγελίες για απειλές κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 19:25
-A +A
Αναταραχή στα Σκόπια με καταγγελίες για απειλές κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης

Επικίνδυνα πολώνεται το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό των Σκοπίων καθώς πλέον υπάρχουν καταγγελίες για απειλές που δέχονται βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO, οι οποίοι φέρονται να εκφράζονται θετικά ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και να είναι έτοιμοι να τη στηρίξουν με τη ψήφο τους.

Όπως μεταδίδει το balkaninsight.gr tο υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων δήλωσε ότι θα εξετάσει αναφορές πως μέλη της αντιπολίτευσης που μπορεί να θέλουν να στηρίξουν την Συμφωνία των Πρεσπών, δέχονται απειλές για την ζωή τους. «Κανένας στην “Μακεδονία” δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνει απειλές εναντίον άλλων πολιτών και νομοθετών. Οι νομοθέτες θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκήσουν την συνταγματική υποχρέωση τους, να εκπροσωπήσουν τους πολίτες και να αποφασίσουν ελεύθερα στο όνομα τους», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της πΓΔΜ, Όλιβερ Σπασόφσκι. 

Μάλιστα πρόθεσε ότι οι απειλές είναι κάποιες φορές δημόσιες αλλά και ιδιωτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Όλιβερ Σπασόφσκι θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποτρέψει «απειλές και πιθανή παρεμπόδιση του έργου των νομοθετών». 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard δήλωσε ότι το VMRO απειλεί τα ίδια τα μέλη του που θέλουν να υπερψηφίσουν την συνταγματική αναθεώρηση ώστε να μετονομαστεί η χώρα βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα Σκοπιανά ΜΜΕ δημοσίευσαν σήμερα ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις ψήφους βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να συγκεντρώσει τον αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.

Την ίδια στιγμή Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η αναγκαία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 09/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα