Ν. Δένδιας: Διάβημα για την παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών από την τουρκική Ακτοφυλακή

Ν. Δένδιας: Διάβημα για την παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών από την τουρκική Ακτοφυλακή

Στα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών  Υποθέσεων της Βουλής, γνωστοποιώντας ότι έχει κατατεθεί διάβημα για το οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα απάντηση.

«Αναφερθήκατε σε δύο περιστατικά. Έχει γίνει διάβημα για το πρώτο, για το άλλο δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη ως Υπουργείο Εξωτερικών από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι διάβημα γίνεται εφόσον το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αλλά για το πρώτο, έχει γίνει διάβημα στην Άγκυρα» απάντησε ο κ. Δένδιας, ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, η τουρκική ακταιωρός με στοιχεία «101» αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησίασε Καλύμνιο αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του, ενώ την ημέρα των Θεοφανίων τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν ελληνικά αλιευτικά όταν πλησίασαν βραχονησίδες Ίμια, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την συγκεκριμένη περίοδο, για το ψάρεμα της τσιπούρας.