ΜΜΕ Σκοπίων: Εμπλοκή στον διάλογο για τα σχολικά βιβλία Ελλάδας - πΓΔΜ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 15:42
-A +A
ΜΜΕ Σκοπίων: Εμπλοκή στον διάλογο για τα σχολικά βιβλία Ελλάδας - πΓΔΜ

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι συζητήσεις της κοινής επιτροπής Ελλάδας - πΓΔΜ για τα σχολικά βιβλία, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει σκοπιανή ιστοσελίδα η ελληνική πλευρά έχει μπλοκάρει τη διαδικασία, «σοκαρισμένη», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, από τις απαιτήσεις των Σκοπιανών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σκοπιανή ιστοσελίδα expres.mk, η ελληνική πλευρά έχει βάλει στον πάγο τις συζητήσεις από τη στιγμή που έφτασαν στα χέρια της οι αξιώσεις των γειτόνων για συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι η κοινή Επιτροπή λειτουργούσε χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε φιλική ατμόσφαιρα, όταν η πλευρά της πΓΔΜ παρουσίασε τις απαιτήσεις της για αλλαγές στις ελληνική ιστοριογραφία, οι εργασίες «μπλοκαρίστηκαν» και πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια των πολιτικών.

«Τα μέλη της ελληνικής πλευράς ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρας σχετικά με τα αιτήματα των Σκοπιανών, καλώντας τον να παρέμβει στον ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα δώσει εντολή για απόσυρση των αιτημάτων που δημιουργούν το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το expres.mk.

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέλος της ελληνικής επιτροπής απείλησε με παραίτηση εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη παραποίηση» της 24 αιώνων ελληνικής ιστορίας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα