Με 102 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 12:58
-A +A
Με 102 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Επίδειξη ισχύος και προβολή σημαίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θα κάνει από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι 8 Μαρτίου η Τουρκία, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αεροναυτικής άσκησης που έχει πραγματοποιήσει ποτέ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» θα πάρουν μέρος συνολικά 102 πλοία στα οποία περιλαμβάνονται φρεγάτες, κορβέτες και αποβατικά. Παράλληλα θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά οι τουρκικής κατασκευής Cirit και Umtas ενώ ενεργό ρόλο θα έχουν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.Το σύνολο των πλοίων θα είναι εξοπλισμένο με πλήρη φόρτο μάχης και θα διεξαχθούν προσβολές στόχων σε θάλασσα και αέρα. Τα τουρκικά ΜΜΕ στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η άσκηση θα δοκιμάσει τη διαλειτουργικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Πάντως τη στιγμή που η ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ο Χουλούσι Ακάρ με νέες δηλώσεις του χθες επεσήμανε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμα:

- Η «Γαλάζια Πατρίδα» - Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα και ποιοι οι αποδέκτες του

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα