Κύπρος: Οι Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό

Κύπρος: Οι Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησε το κατοχικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου το υπό κυπριακή σημαία ψαροκάικο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καϊκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Σε συναγερμό τέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Αλιείας, η Λιμενική Αστυνομία και Ηνωμένα Έθνη, ενώ για το περιστατικό είναι ενήμερη και η κυβέρνηση, η οποία προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα μέσω και  της Δικοινοτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακό αλιευτικό παρενοχλείται από το κατοχικό καθεστώς. Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά η τράτα της εταιρείας με την ονομασία "Μπουμπουλίνα".

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι, «έχει γίνει έντονο διάβημα από την Κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη».

Ταυτόχρονα, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Από την πλευρά της η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, βρίσκεται σε επαφή με τις δυο πλευρές σε σχέση με το περιστατικό.

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΥΠ) γνωρίζει για το σημερινό περιστατικό με το ψαροκάικο και είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης, Αλίμ Σιντίκ.

"Έχουμε γνώση αυτού του περιστατικού και είμαστε σε επαφή με τις αρχές και στις δυο πλευρές για να βοηθήσουμε στην επίλυση της κατάστασης", ανέφερε ο κ. Σιντίκ.

Φωτογραφία αρχείου