Κήρυγμα για «Σύνορα της Καρδιάς» στην «καρδιά» της Θράκης...

Κήρυγμα για «Σύνορα της Καρδιάς» στην «καρδιά» της Θράκης...

Ασύδοτοι, ακόμη στην προεκλογική περίοδο, που κανείς δεν θέλει να ενοχλήσει το... Τουρκικό Προξενείο, είναι στην Θράκη κρατικοί μηχανισμοί του τουρκικού κράτους που επιδιώκουν τον εκτουρκισμό των μουσουλμανικών κοινοτήτων και μειονοτήτων στα Βαλκάνια.

Με μηνύματα για τα «σύνορα της καρδιάς» και το σύνθημα ότι η «Δυτική Θράκη είναι ο Εθνικός αγώνας» σημαδεύτηκε μια στενευμένη παρέμβαση του τουρκικού κράτους στην Θράκη με την ευκαιρία του Ραμαζανιού και φυσικά των Ευρωπαϊκών και Αυτοδιοικητικών εκλογών…

Ο πιο ισχυρός τέτοιου χαρακτήρα θεσμός του τουρκικού κράτους είναι η Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ) η οποία βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας και επικεφαλής έχει τεθεί ο Αμπντουλάχ Ερέν, γιος του Χαλιτ Ερέν που έχει γεννηθεί στην Θράκη και είναι επικεφαλής του IRCICA, οργανισμού του ισλαμικού πολιτισμού και ιστορίας της Ισλαμικής Διάσκεψης.

Η ΥΤΒ με επικεφαλής τον Α.Ερέν έκανε... απόβαση την περασμένη εβδομάδα στην Θράκη και με πρόσχημα την διοργάνωση δείπνου ιφτάρ στο χωριό Δαρμένη της Ροδόπης απ'' όπου κατάγεται η οικογένεια Ερέν, οργανώθηκε μια μεγάλη γιορτή του Τουρκισμού στην Θράκη.

Με έξοδα που καλύφθηκαν από το τουρκικό κράτος δόθηκε δείπνο για χιλιάδες ανθρώπους που μαζεύτηκαν στην Δαρμένη, παρουσία εκπροσώπων του τουρκικού Προξενείου, μειονοτικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, εκπροσώπων τουρκικών φορέων, του ψευδομουφτή και προέδρου της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δ. Θράκης» Ιμπραήμ Σέριφ, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Σούρα Βουλγαρίας, οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ και φυσικά η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ Τσιντέμ Ασάφογλου.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος της ΥΤΒ Ερέν (που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος www. tourkikanea.gr ), αφού εξέφρασε την περηφάνια του για την «δυτικοθρακιώτικη καταγωγή του» παρουσίασε το πρόγραμμα που άρχισε να εφαρμόζει φέτος η ΥΤΒ που με τίτλο «Συναντήσεις στην περιοχή της Καρδιάς» προβλέπει την οργάνωση σειράς εκδηλώσεων «με σκοπό την προώθηση του τουρκικού πολιτισμού και της τουρκικής τέχνης».

m

Ο Ερέν επεσήμανε ότι η Δυτική Θρακη» έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και για την ΥΤΒ τονίζοντας ότι «όταν μιλάμε για Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό, περισσότερο μας έρχονται στο μυαλό οι Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη, αυτοί οι οποίοι έφυγαν για δουλείες κατά τη δεκαετία του 60. Παράλληλα όμως υπάρχουνε οι ομογενείς και οι συγγενείς κοινότητές μας. Είμαστε παιδιά ενός πολύ μεγάλου πολιτισμού. Το παράδειγμα το οποίο βλέπουμε σήμερα εδώ μας δείχνει πως τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι περιορισμένα μόνο στην Τουρκία. Φυσικά και υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες για εμάς αλλά και για την Τουρκία έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Επικεφαλής αυτών των περιοχών έρχεται η Ελλάδα και φυσικά η Δυτική Θράκη. Για εμάς η Δυτική Θράκη είναι μία αγάπη.  Η Δυτική Θράκη δεν είναι μία περιοχή μεταξύ Έβρου και Νέστου που έμεινε στα εδάφη της Ελλάδας, για εμάς η Δυτική Θράκη είναι η εθνικός μας αγώνας. Εσείς ζείτε σε αυτά τα εδάφη και οι δικοί μου πρόγονοι και παππούδες έζησαν σε αυτά τα εδάφη. Όσο κι αν εμείς ζούμε στην Τουρκία, δεν κόβουμε τους δεσμούς μας εδώ».

Ο κ.Ερέν πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι όσο αναπτύσσονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις τόσο περισσότερο θα ευημερεί η περιοχή της Θράκης στέλνοντας το μήνυμα ότι τα «παιδιά του Τουρκικού Έθνους είτε βρίσκονται στην Τουρκία είτε σε άλλα σημεία του κόσμου συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινότητας η της χώρας στην οποία βρίσκονται..»

Ν.Μ.