Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 18:21

-A +A

Ταγίπ Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: Ήμασταν εκεί πριν 500 χρόνια και είμαστε ακόμα με φρεγάτες

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 18:21
Ήμασταν εκεί πριν 500 χρόνια και είμαστε ακόμα με φρεγάτες
-A +A

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις παράνομες ενέργειές της στη Μεσόγειο τόνισε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη Σμύρνη.  «Στην Ανατ. Μεσόγειο δεν είμαστε μόνο με τα ερευνητικά πλοία μας και τα γεωτρύπανά μας, αλλά και με τις φρεγάτες μας και τα αεροσκάφη μας. Και πριν από 500 χρόνια και σήμερα είμασετ εκεί» ανέφερε ο Τ. Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι η πολιτική της χώρας του στη Συρία και τη Λιβύη δεν γίνεται για λόγους «περιπέτειας» αλλά γιατί ως έθνος δίνει έναν αγώνα ανεξαρτησίας. «Τα συμφέροντα της χώρας μας συγκρούονται με τα συμφέροντα άλλων χωρών» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας: «Στην ανατολική  Μεσόγειο δεν είμαστε μόνο με τα ερευνητικά πλοία μας και τα γεωτρύπανά μας, αλλά και με τις φρεγάτες μας και τα αεροσκάφη. Και πριν από 500 χρόνια ήμασταν εκεί και σήμερα είμαστε εκεί. Καθίσαμε με τον νόμιμο πρόεδρο της Λιβύης και την κυβέρνηση και υπογράψαμε. Όποιος δεν καταλαβαίνει από δίκαιο της θάλασσας, όποιος δεν καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο, κρίμα να μην έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει».

Μάλιστα έκανε λόγο για «μάρτυρες» στη Λιβύη, παραδοχή ότι η Τουρκία έχει στείλει στρατιώτες που υποστηρίζονται από αυτή, κάποιοι από τους οποίους προφανώς έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες που διεξάγονται στην αφρικανική χώρα.  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα