Ιλίρ Μέτα: «Ελπίζω να είναι fake news η δήλωση Κοτζιά»

Ιλίρ Μέτα: «Ελπίζω να είναι fake news η δήλωση Κοτζιά»

Μια αναφορά του Νίκου Κοτζιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με την οποία ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να είναι «fake news».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «South East Europe Medi Forum», από όπου σχολίασε  δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Μέτα δήλωσε συγκεκριμένα : «Σήμερα κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι ψεύτικη, fake news, σύμφωνα με την οποία ένας πρώην υπουργός γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές ή όταν αλλά φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε».

Οι δηλώσεις Μέτα έρχονται ως απάντηση στα όσα είπε πριν δύο ημέρες ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο 24/7. Στην εν λόγω συνέντευξη ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει ότι ο ελληνικός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας καθώς και οτι πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση  αν για αυτό ευθύνεται έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.

Στην ίδια συνέντευξη ειχε υποστηρίξει ακόμη ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, αλλά ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο , σύμφωνα με τον κ. Κοτζία, δεν είναι νομικώς ζωντανό.