Γιατί χαίρεται ο Ζάεφ και χαμογελάει στο «Makedonium»;

Γιατί χαίρεται ο Ζάεφ και χαμογελάει στο «Makedonium»;

Από το μνημείο «Makedonium» στο Κρούσοβο, το μνημείο του Μακεδονισμού καθώς τιμά την κληρονομιά της εξέγερσης του Ίλιντεν και την ANSOM του 1944, ο Ζόραν Ζάεφ έστειλε το τελευταίο μήνυμά του πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία για το Δημοψήφισμα της Κυριακής, ένα διάγγελμα με ισχυρά εθνικιστικά-αλυτρωτικά μηνύματα και αναφορές.

Ο κ. Ζάεφ συνέδεσε την απόφαση των πολιτών την Κυριακή με εκείνες τις επιλογές του «Μακεδονικού λαού» το 1903 στο Ίλιντεν και το 1941 που έδωσε την μάχη εναντίον του φασισμού «παλεύοντας για την εθνική απελευθέρωση».

Ο κ. Ζάεφ προβάλει το δημοψήφισμα της Κυριακής ως την τελευταία επιλογή για την ολοκλήρωση των στόχων που τέθηκαν από το 1991 με την ανεξαρτητοποίηση της χώρας και υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας, απαριθμώντας τα οφέλη για την χώρα του.

«Γνωρίζω ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμό και να δεχθούμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της Μακεδονίας, αλλά κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν πρόκειται να αρνηθεί την Ταυτότητα μας. Η περήφανη Μακεδονική χώρα, διασφάλισε την πλήρη αναγνώριση του Μακεδονικού μας Έθνους, της γλώσσας μας, της κληρονομιάς μας. Η Μακεδονική γλώσσα μας προστατεύεται. Η Μακεδονική ταυτότητα μας προστατεύεται για πάντα».

Και φυσικά ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει ότι εκτός όλων αυτών η Αθήνα δεν ζήτησε και έτσι δεν άλλαξε ο Εθνικός Ύμνος και η Σημαία.

Δυο σύμβολα του Μακεδονισμού, καθώς ο Εθνικός Ύμνος αποτελεί «ύμνο» στην... απελευθέρωση της Μακεδονίας, ενώ η σημαία αποτελεί παραλλαγή του Ήλιου της Βεργίνας.

Και ο κ. Ζάεφ έστειλε το ισχυρό μήνυμα ,το τελευταίο πριν από τις κάλπες της Κυριακής:

«Είμαστε Μακεδόνες και θα είμαστε για πάντοτε Μακεδόνες».

ΥΓ. Αυτός είναι ο Εθνικός Ύμνος για την» διασφάλιση» του οποίου πανηγύρισε ο κ. Ζάεφ:

«Σήμερα πάνω από την Μακεδονία γεννιέται ο νέος ήλιος της Ελευθερίας

Οι Μακεδόνες μάχονται για τα δίκαια τους

Οι Μακεδόνες μάχονται για τα δίκαια τους

Τώρα πάλι θα κυματίζει η σημαία

της Δημοκρατίας του Κρουσόβου

Νέα τραγούδια, νέα μηνύματα

Γκότσε Ντέλντσεφ, Πιτού Γκούλι

Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι (δις)

Τα Μακεδονικά δάση τραγουδούν δυνατά

Νέα τραγούδια, νέα μηνύματα.

Η Μακεδονία είναι ελευθερωμένη

Ζει στην Ελευθερία.

Η Μακεδονία είναι ελευθερωμένη

Ζει στην Ελευθερία».