Γ. Στόλτενμπεργκ σε πΓΔΜ: Το ΝΑΤΟ θα σας καλωσορίσει ως το 30ο μέλος του

Γ. Στόλτενμπεργκ σε πΓΔΜ: Το ΝΑΤΟ θα σας καλωσορίσει ως το 30ο μέλος του

Ευθεία υποστήριξη προς τον Ζόραν Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών προσέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καλώντας τους πολίτες των Σκοπίων να αποφασίσουν αν θα γίνουν μέλος της διεθνούς κοινότητας με την ψήφο τους.

«Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο γ.γ της Συμμαχίας κατά της διάρκεια άσκησης μονάδας ειδικών δυνάμεων των Σκοπίων, παρουσία της υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα. 

«Εκτιμούμε τη συνεργασία με τη χώρα σας. Θα έχετε δημοψήφισμα σε λίγες εβδομάδες, για να αποφασίσστες αν θα είστε μέλος της διεθνούς κοινότητας. Εξαρτάται από τους πολίτες να αποφασίσουν, αλλά το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να σας καλωσορίσει ως το 30ο μέλος τους», τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στη συνέχεια σημειωσε ότι η πΓΔΜ έχει καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε δύσκολες αποστολές κάτι που έχει ήδη φανεί καθώς δυνάμεις της χώρας έχουν λάβει μέρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλα μέρη, συνεισφέροντας στη διεθνή ασφάλεια. 

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σημείωσε ότι 4.000 «Μακεδόνες στρατιώτες» έχουν συμετάσχει αποστολές του ΝΑΤΟ. «Σε αυτό το συνεταιρισμό, μπορούμε να βασιζόμαστε. Το ΝΑΤΟ ήταν εδώ για να μας βοηθήσει όταν το χρειαστήκαμε περισσότερο» πρόσθεσε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

«Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του "Μακεδονικού" στρατού, είναι ο σιωπηλός διπλωμάτης στις προσπάθειες μας για ένταξη στη Συμμαχία», κατέληξε η ΥΠΑΜ των Σκοπίων.