Γ. Κουμουτσάκος: Πρόκληση για την Ελλάδα η κρίση στη σχέση ΗΠΑ - Τουρκίας

Γ. Κουμουτσάκος: Πρόκληση για την Ελλάδα η κρίση στη σχέση ΗΠΑ - Τουρκίας

Το γεωπολιτικό στοίχημα της επόμενης ημέρας για την ελληνική εξωτερική πολιτική είναι αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τις δικές μας προτεραιότητες εντός της Συμμαχίας μια πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, ακόμα και για πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, εάν εμμείνει στην εγκατάσταση των ρωσικών S-400, ο κ. Κουμουτσάκος αναρωτιέται αν η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. 

Αυτό είναι το γεωπολιτικό στοίχημα της επόμενης ημέρας για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Μπορούμε να το κερδίσουμε, αλλά χρειάζεται επειγόντως αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας, τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. 

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει: 

«Καιρό τώρα μιλώ για σταθερή και δύσκολα αναστρέψιμη τάση απο-δυτικοποίησης της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, ακόμα και για πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας απ/το ΝΑΤΟ εάν εμμείνει στην εγκατάσταση των ρωσικών S-400, σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια άλλη εποχή.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι:

Ως Ελλάδα είμαστε προετοιμασμένοι γι'' αυτήν; Για να την αξιοποιήσουμε για τις δικές μας προτεραιότητες εντός της Συμμαχίας;

Αυτό είναι το γεωπολιτικό στοίχημα της επόμενης ημέρας για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Χρειάζεται όμως, επειγόντως αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας».