Φτάσαμε κοντά σε σύγκρουση πλοίων στη Μεσόγειο

Φτάσαμε κοντά σε σύγκρουση πλοίων στη Μεσόγειο

Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς όπως είπε σε ομιλία του η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Μάλιστα ο κ. Εντογάν αναφέρθηκε σε περιστατικό τουρκικά πλοία βρέθηκαν δίπλα-δίπλα με άλλα, με τις τουρκικές δυνάμεις να μην υποχωρούν.

«Ασφαλώς δεν αφήσαμε αναπάντητες τις απειλές, δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα ούτε στιγμή. Σε βαθμό που έφτασαν στιγμές που τα πλοία πέρασαν δίπλα -δίπλα. Παρόλα αυτά δεν υποχωρήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ρίζε (Ριζουντα).

«Όταν βρούμε πετρέλαιο, θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας»

«Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο όλοι εκείνοι που μας αντιτίθενται τώρα θα στέκονται σε ουρά στην πόρτα μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην τουρκική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίζοντας ότι τα τουρκικά σεισμικά και γεωτρητικά πλοία θα συνεχίσουν να εκτελούν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.

Επιπλέον, ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του στην Ρίζε (Ριζουντα), ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σε όλα τα θέματα, από την τρομοκρατία μέχρι ΚΑΙ την Ανατολική Μεσόγειο, δεν στηρίζει τη χώρα και το έθνος του αλλά τους απέναντι.

«Για άλλη μια φορά έδειξαν τον πραγματικό τους χαρακτήρα στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Γνωρίζετε ότι και προηγουμένως, δήθεν για το κόστος των πλοίων μας και των δραστηριοτήτων μας, έφεραν το ίδιο θέμα στη Βουλή μιλώντας τη γλώσσα των Ελληνοκύπριων. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα τους για να γίνουν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Ασφαλώς εμείς δεν δώσαμε σημασία», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ Κύπρου, Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως όταν η Τουρκία ξεκίνησε δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, εναντίον της στράφηκαν χώρες που είχαν λογαριασμούς στην περιοχή, προσθέτοντας πως «σε αυτό τον εχθρικό κλοιό προστέθηκε και η ΕΕ δίπλα στους Ελληνοκύπριους».

Επίθεση σε Κιλιτσντάρογλου

Στη συνέχεια, ο κ. Ερντογάν επέκρινε και πάλι τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επειδή είχε δηλώσει πως όλοι βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο πλην της Τουρκίας.

«Για να πει ένας άνθρωπος τέτοια πράγματα ή στο διάστημα πρέπει να ζει ή πρέπει να μισεί τη δική του χώρα. Δεν είδες καν τις γιγαντιαίες σημαίες στα πλοία μας ή μήπως νόμισες πως είναι σημαίες άλλων; Αλλά κ. Κεμάλ θα σε κάνουμε να μάθεις και τις σημαίες αυτές», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το πρόσωπο που είναι επικεφαλής του CHP ας μιλά όσο θέλει με το στόμα των Ελληνοκύπριων.

Εμείς θα φέρουμε εις πέρας αυτή τη δουλειά. Με την άδεια και τη βοήθεια του Αλλάχ, όταν βρούμε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που μιλούν ενάντια στη χώρα μας θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας. Επειδή η ενέργεια σημαίνει δύναμη», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Φωτογραφία AP