Ευ. Αποστολάκης για απόκτηση F-35: Θα το εξετάσουμε

Ευ. Αποστολάκης για απόκτηση F-35: Θα το εξετάσουμε

 

Την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευαγ. Αποστολάκης δηλώνοντας ότι ελληνική πλευρά είναι στη διαδικασία επιλογής καινούργιου αεροπλάνου.

Σχολιάζοντας την είδηση πως οι ΗΠΑ εξετάσουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα αεροσκάφη F-35 σε νέες πέντε χώρες, μεταξύ αυτών, και στην Ελλάδα, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών. Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική. Θα το εξετάσουμε, όλες τις συνιστώσες, και θα δούμε τι θα γίνει».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σχετικά με την προοπτική να αγοράσει η Ελλάδα τα F-35 σημείωσε αρχικά πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θεωρεί την Ελλάδα έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση των F-16, που έχει ξεκινήσει, βοηθάει την Ελλάδα να περάσει από ένα αεροσκάφος τέταρτης γενιάς σε ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει μελλοντικά η Ελλάδα τα F-35.