Έστρεψαν όπλα κατά σκάφους του Λιμενικού οι Τούρκοι στις Οινούσσες

Έστρεψαν όπλα κατά σκάφους του Λιμενικού οι Τούρκοι στις Οινούσσες

Την προκλητική τους δράση στο Αιγαίο συνεχίζουν οι Τούρκοι, ακόμα και με την παρουσία των σκαφών του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr από το politischios.gr, αργά το βράδυ της Τετάρτης ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, εκεί όπου νωρίτερα είχε φτάσει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα τουρκικό σκάφος το οποίο μάλιστα βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων, δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις του σκάφους του Λιμενικού και έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους.

Το συμβάν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από το αρχηγείο του Λιμενικού, όμως έγινε γνωστό από τους Λιμενικούς που ζουν στο νησί. Μάλιστα λόγω της αυξημένης προκλητικότητας των Τούρκων, στο νησί έχει σπεύσει η κανονιοφόρος του Π.Ν. «Αήττητος».

Υπενθυμίζεται ότι οι Οινούσσες αποτελούν τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο των προκλήσεων των Τούρκων, με διαρκείς υπερπτήσεις F-16 πάνω από το νησί και βέβαια με το περιστατικό του Λιμενικού που ήρθε στην επιφάνεια.

Πάντως η κατάσταση στο Αιγαίο γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, καθώς η παρουσία πολλών και διαφορετικών συμφερόντων δυνάμεων (Λιμενικό, Τούρκοι, ΝΑΤΟ, Frontex) έχουν δημιουργήσει έναν κυκεώνα αυτόνομων δραστηριοτήτων και αντικρουόμενων συμφερόντων ο οποίος μόνο προς όφελος της ελληνικής κυριαρχίας δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:

- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ