Επιμένει ο Ερντογάν: Νιώθει άβολα η Ελλάδα, να μας σέβεται η Κύπρος

Επιμένει ο Ερντογάν: Νιώθει άβολα η Ελλάδα, να μας σέβεται η Κύπρος

Ως σοβαρό άλμα για την θέση της χώρας στου στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη συμφωνία με τη Λιβύη που αφορά στις γεωτρήσεις για τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή τονίζοντας ότι δημιουργήθηκε μια άβολη κατάσταση για την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο Ερντογάν που συμμετείχε σε εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη όπου δέχτηκε ερωτήσεις από φοιτητές, η Ελλάδα δεν έχει αντίστοιχα πλοία ώστε να κάνει γεωτρήσεις ενώ τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει δικαίωμα στην περιοχή. 

Μάλιστα υποστήριξε ότι η στάση της Τουρκίας δεν ήταν προκλητική και για αυτό το λόγο δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις και εντάσεις. «Μπαίναμε στην περιοχή με τα πλοία μας όποτε επιθυμούσαμε ενώ τα αποσύραμε για επισκευή όποτε κρινόταν αναγκαίο» είπε. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στις συνομιλίες με την Κύπρο τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν αποφεύγει τις συνομιλίες αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι, όπως είπε, ο σεβασμός στη χώρα του. 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.