Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Αθήνας

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Αθήνας

Επίθεση κατά της Αθήνας και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια εξαπέλυσε η Άγκυρα, ενοχλημένη από τις κινήσεις ενίσχυσης των δυνάμεων ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το μεταναστευτικό, καλεί την Ελλάδα, η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί, μάλιστα, την Αθήνα ότι είναι αυτή που προκαλεί την ένταση, ενώ η Άγκυρα αυτή που θέλει τον διάλογο.

Με αφορμή χθεσινή δήλωση του Ν. Δένδια που επισήμανε πως η Τουρκία παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει την προπαγάνδα περί παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Ελλάδα, και σημειώνει ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».



Διαβάστε ακόμα:

- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να μειώσει η Τουρκία τις εντάσεις στον Έβρο