Επίθεση Ιβανόφ κατά Ζάεφ: Ψεύδεται και χειραγωγεί «μακεδονικό» και ελληνικό κοινό

Επίθεση Ιβανόφ κατά Ζάεφ: Ψεύδεται και χειραγωγεί «μακεδονικό» και ελληνικό κοινό

Με οξείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, κατά του Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του τελευταίου στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, όσες πιέσεις και αν του ασκηθούν.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της πΓΔΜ, κατηγορεί τον Ζάεφ ότι αποδέχεται μία βλαπτική συμφωνία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και το λαό της, προτάσσοντας ως επιχείρημα τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μάλιστα κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να ψεύδεται και να χειραγωγεί τόσο το «μακεδονικό» όσο και το ελληνικό κοινό με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες και αντικρουόμενες απόψεις τους.

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο "Μακεδόνας" Πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η θέση του προέδρου Ιβανόφ παραμένει απαράλλακτη και δεν θα αλλάξει κάτω υπό οιαδήποτε πίεση εκβιασμό ή απειλή».