Επιδόθηκε το διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στην Πρέσβη της Αλβανίας

Επιδόθηκε το διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στην Πρέσβη της Αλβανίας

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα η Πρέσβης της Αλβανίας όπου της επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας, έπειτα από το περιστατικό στους Βουλιαράτες. Το διάβημα κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για ένα απαράδεκτο περιστατικό και ζητώντας την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας.

Παράλληλα, τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε συντονισμό με τις αλβανικές Αρχές, ενώ στόχος είναι να αποκλιμακωθεί η ένταση για το περιστατικό.

Οι πληροφορίες για το θάνατο του 35χρονου ομογενή Βορειοηπειρώτη Κ. Κατσίφα, στις Βουλιαράτες, παραμένουν συγκεχυμένες, ενώ η στάση της αλβανικής κυβέρνησης και κυρίως η άμεση, μέσω twitter παρέμβαση του Έντι Ράμα που έκανε λόγο για «εξτρεμιστή τρελό» προκαλεί έντονο προβληματισμό στις ελληνικές αρχές.

Και αυτό διότι ουσιαστικά δυναμιτίζουν το κλίμα και δύναται να προκαλέσουν εκατέρωθεν αντιδράσεις μεταξύ εθνικιστικών κύκλο αφού η κυβέρνηση της Αλβανίας εμφανίστηκε να τοποθετείται πριν την απαραίτητη διενέργεια έρευνας για τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Έλληνας Ομογενής Κ. Κατσίφας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά, καθώς είχε συλληφθεί το 2008, στο Χαλάνδρι, για κατοχή μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης.

Σε ανακοίνωσή του εχθές το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Παράλληλα, ζήτησε την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών».